A Napoli beugró edzője elárulta, marad-e az idény végén

Az olasz bajnoki címvédő Napoli kispadján sikertelenül próbálkozott két edző az idény korábbi szakaszában, harmadszorra egy olyan szakembert neveztek ki, akivel már tapasztalható némi javulás…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A Napoli február végén nevezte ki a szlovák válogatott szövetségi kapitányát, Francesco Calzonát a szezon hátralévő részére a csapat vezetőedzőjének, a rutinos tréner azonban továbbra is azt vallja, hogy megbízatása kizárólag az idény végéig szól:

“Nem fognak meghosszabbítani a Napoli edzőjeként, mivel így szól a megállapodásom Aurelio De Laurentiisszel és a szlovák szövetséggel, akiknek köszönöm, hogy elengedtek, hogy álmaim csapatát irányíthassam. Kizárólag addig tudom vezetni a Napolit, amíg nem folytatódnak a nemzetközi tétmérkőzések. Igyekszem a legjobbat kihozni a rendelkezésre álló időből és szeretném erősen befejezni az idényt a Napolival.”

Az 55 éves szakember éveken át Maurizio Sarri hűséges asszisztense volt, 2015 és 2018 között dolgozott mellette a Napolinál, majd a 2021-2022-es szezonban Luciano Spalletti segédjeként tért vissza a klubhoz, azonban 2022 nyarától a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, melyet magabiztosan juttatott ki az idei Európa-bajnokságra. Calzona néhány hónap erejéig vállalta a kettős terhelést, tervei szerint azonban az idény végeztével már csak a kapitányi teendőire fog koncentrálni.

Az edzőváltás óta eltelt hét mérkőzésből a Napoli csak egyet veszett el. Ugyanakkor csak kettőt nyert meg négy döntetlen mellett, de némi előrelépés már kétségkívül tapasztalható volt a csapat moráljában és mutatott játékában. A nápolyiak ezért is reménykednének abban, hogy Calzona akár hosszabb távon is maradna, jelen állás szerint azonban erre nem mutatkozik esély.

A Calzona által irányított szlovák válogatott Belgiummal és Románival, valamint az Izland-Ukrajna pótselejtező győztesével szerepelhet azonos csoportban a nyári Európa-bajnokságon.

  fociclub

A A Napoli beugró edzője elárulta, marad-e az idény végén bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.