A német rendőrség arra kéri az angol fociszurkolókat, hogy sörözés helyett inkább füvezzenek

A kérésüket azzal indokolják, hogy az alkohol agresszívvá teszi az embereket, a fű pedig lenyugtatja.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Magas kockázatú mérkőzésnek minősítették az Eb szervezői a vasárnapi Szerbia–Anglia mérkőzést, ugyanis attól tartanak, hogy a két szurkolótábor összeverekszik egymással. A Sun most arról ír, hogy az angol szurkolóknak csak alacsony alkoholtartalmú sört fognak felszolgálni a mérkőzés helyszínén, emellett a német rendőrség állítólag arra biztatja az angol drukkereket, hogy sörözés helyett inkább füvezzenek.

Ezt a kérésüket azzal indokolják, hogy az alkohol agresszívvá teszi az embereket, míg a fű lenyugtatja őket. A gelsenkircheni rendőrség szóvivője arról beszélt a lapnak, hogy „nem probléma, ha a szurkolók füvet szívnak az utcán”.

„A rendőrség az italozó, ezáltal a potenciálisan erőszakos szurkolókra helyezi majd a fókuszt. Ha lesz egy csoportnyi ember, aki alkoholt fogyaszt, és egy másik, amelyik kannabiszt, akkor természetesen az elsőre fogunk jobban odafigyelni” – idézi a lap a rendőrség szóvivőjét.

Írta a HVG

A A német rendőrség arra kéri az angol fociszurkolókat, hogy sörözés helyett inkább füvezzenek bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.