A németek szélsője: “Ez nagyon sz*r volt”, a Bild már Flicket támadja: “Hansi, ez így nem fog menni!” – lapszemle

A magyar válogatott Lipcsében aratott 1-0-s győzelme után megnéztük, hogyan látják Németországban a találkozót.

Kicker: A magyarok kompaktak, harcosak, veszélyesek

A Kicker szerint a német csapatból “hiányzott az átütőerő”, a lap már a bevezetőben kiemeli Szalai sarkazós gólját, amely megpecsételte az ellenfél sorsát, a Nationalelf először kapott ki Hansi Flick irányítása alatt.

A Kicker a magyarokat dicsérő szavakkal sem spórolt: “A meglepetésre listavezető magyarok kompaktan birtokolták a labdát a saját térfelükön, és a párharcokban is harcosak voltak. A labdaszerzések után – ami a német együttes elhibázott passzai után gyakran előfordult – gyorsan keresték a mélységeket.

A magyarok a helyzetekből is veszélyesek voltak. A németek pedig még a friss kreatív játékosokkal sem tudtak érvényesülni, Magyarország a végsőkig következetesen védekezett.

– írják.

A Bild Flicket támadja

A Bild sem fogta vissza magát,  és többször is felszólította a szövetségi kapitányt, miszerint:

Hansi, ez így nem fog menni!

– kiemelve azt is, hogy mindössze két hónap múlva már vb-meccse lesz Németországnak, így “a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett”.

Szintén kemény volt magukkal szemben a németek szélső védője, Jonas Hofmann is, aki így fogalmazott:

– Az első félidő nagyon sz*r volt, a mai nap tanulság lehet a számunkra.

A lap egész egyszerűen hülyeségnek nevezi a német szurkolók tettét, akik az Uwe Seeler tiszteletére rendezett koreográfia fekete-fehér darabjaival dobálták Szoboszlai Dominikot a szögletnél.

Müller a Bayern-krízisre utalt

A Tagesschau elemzése szerint “Németország elbukta a Magyarország elleni vb-tesztet”, a németek pénteki teljesítményét látva aggasztónak nevezte, hogy a vb-ig már csak az angolokkal, valamint egy felkészülési mérkőzésen Ománnal találkoznak. A lap szerint riasztó volt, hogy válogatottjuk mennyi labdát adott el, igaz, a második félidőben ezeket már nagyobb százalékban tudták visszaszerezni.

Thomas Müllert is idézik, aki egyértelműen a Bayern Münchennél lévő krízisre utalt, amikor így fogalmazott:

Látszott, hogy sokan nem túl könnyű időszakon megyünk keresztül jelenleg a klubunknál sem. Most sok kritika fog érni minket, de tudjuk, hogy sokkal jobbak lehetünk

– mondta a csapatkapitány.

Eurosport: “Katasztrofális”

Az Eurosport katasztrofálisnak nevezte az első játékrészt a németek szempontjából, az is árulkodó, hogy az 1-től 5-ig tartó skálán (ahol az 1-es a legjobb, az 5-ös a legrosszabb) egyedül Marc-Andre ter Stegent értékelték jobbnak 3,5-ösnél, a kapus 2,5-öt kapott. David Raum, Serge Gnabry és Timo Werner is a legrosszabb jegyet kapta.

Szoboszlai a csapatkapitányi karszalagról: “Próbáljuk végigvinni, amit Dzsudzsák és Szalai elkezdett” – értékelések