A női kézilabda Eb nagykövete lett Katarina Bulatovics

Már csak 45 nap és kezdődik a szlovén, északmacedón és montenegrói közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság. Ez alkalomból a torna egyik nagykövetével, a Győri Audi ETO KC korábbi jobbátlövőjével, a montenegrói Katarina Bulatoviccsal készített interjút az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), melynek a négyszeres BL-győztes klasszis pályafutásáról, a visszavonulása utáni időszakról és jelenlegi feladatairól is beszélt.

Katarina Bulatovics (foto: zrkb.me)

Bulatovics 22 évesen állt légiósnak és már első idényében elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját a dán Slagelsével, de később a montenegrói Budocsnoszt Podgoricával kétszer, a Győri Audi ETO-val egyszer nyerte meg a legrangosabb kupasorozatot.

„Sosem felejtem el a győri éveimet. Kiváltság volt ilyen nagyszerű környezetben játszani, ahol fanatikus a szurkolótábor és imádják a kézilabdát” – emlékezett vissza győri éveire Bulatovics, aki a 2013–2014-es és a 2019–2020-as idényekben erősítette a Rába-partiakat.

„Egész életemben próbáltam példakép lenni és remélem, ezt elismerték.

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy népszerűsítsem az Európa-bajnokságot és nagyszerű házigazdái lehessünk mindenkinek, aki Montenegróba érkezik”

– mondta Bulatovics, aki reméli, hogy a szurkolók a hazaiak mellett a tornán szereplő összes csapatot támogatni fogják.

Podgoricában a B-csoport küzdelmeit rendezik, ahol a házigazda Montenegró mellett Lengyelország, Németország és Spanyolország szerepel a négyesben.

A 2020-ban, 16 idény után visszavonuló négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok jobbátlövő a 2019–2020-as évadban már tudta, hogy az lesz profi pályafutása utolsó idénye.

„A legnagyobb vágyam volt, hogy családom legyen és ez segített a döntésben. Tudtam volna még magas szinten játszani, de ismerem a prioritásaimat. Szerettem volna harcba szállni az ötödik Bajnokok Ligája-trófeámért és az olimpiáért is, de a dolgok megváltoztak és a koronavírus miatt leálltak a sorozatok. Amikor kiderült, hogy elmarad a BL négyes döntője, tudtam, jó döntést hoztam” – emlékezett vissza Bulatovics, akinek élete a visszavonulása után fenekestül felfordult, de készült a kézilabda utáni időszakra is.

„Tudtam, mit akarok csinálni. A legnagyobb vágyam pedig 2022 májusában beteljesült, amikor anya lettem és megszületett a fiam, aki a legnagyobb ajándék számomra” – hangsúlyozta, majd kitért céljaira is.

„Tudtam, hogy nem akarok edző lenni, de szerettem volna a kézilabda és a sport mellett maradni, hogy tudásommal segítsek másoknak, ezért is kaptam lehetőséget sportigazgatóként a Montenegrói Olimpiai Bizottságnál” – mondta Bulatovics, aki emellett a november 4. és 20. között Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban rendezendő női kézilabda Európa-bajnokság nagykövete is lett.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

(EHF / nso.hu)

Post Views: 24