A norvégok külön készülnek Király Gáborból

Per-Mathias Högmo, a norvégok szövetségi kapitánya két-három változtatásra készül kezdőcsapatában.

Szombat kora este, a Groupama Arénában megtartotta sajtótájékoztatóját a norvég válogatott szövetségi kapitánya is. A sajtótájékoztató elején Per-Mathias Högmo elítélte párizsi terrortámadásokat, együttérzéséről biztosította az érintett családokat, valamint kitartást kívánt a francia népnek. Egy Martin Luther King mondatot is idézett: „Sötétséget sötétséggel elűzni nem lehet, csak a fény teheti azt. A gyűlöletet nem űzi ki a gyűlölet, csak a szeretet teheti azt.”

A vasárnapi összecsapásról szólva a szakember úgy vélekedett: ha csapata helyzetkihasználása feljavul, a hátrány ellenére is sikerrel veheti a párharcot.

– Arra a kérdésre, hogy hogyan készülünk a holnapi visszavágóra viccesen válaszolhatnám, hogy az elmúlt húsz órában kizárólag a lövéseket gyakoroltuk. Komolyra fordítva a szót, két-három helyen mindenképpen változtatunk a csütörtöki meccshez képest. A magyar csapat szerencsés is volt Oslóban, de érzem a csapatomban az erőt ahhoz, hogy holnap megszerezzük a győzelmet, és sikerrel vegyük a párharcot – így a kapitány.

Högmo újságírói kérdésre elmondta: Király Gábor nagyon jól védett az első meccsen, ezért külön készülnek ellene a visszavágóra.

– Kitaláltuk, hogyan lehet túljutni rajta, de erről természetesen nem árulok el részleteket – jelentette ki a norvég kapitány.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS