A politika többet tenne a magyar sportért

Focilabda4.jpgAz elbukott foci Eb-pályázat hűen tükrözi Magyarország jelenlegi állapotát és nemzetközi megítélését – nyilatkozta Bánki Erik a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke.

A politikus bejelentette: az ellenzéki párt Sport 2007 néven négypontos javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a magyar sport megújításáért. A Fidesz 2008 szeptemberétől kötelezővé tenné a mindennapos testnevelésórát, és még idén ősszel törvényt fogadtatna el a parlamenttel a Puskás-stadion újjáépítéséről. A Fidesz javasolja: 2008. január 1-től a sportberuházások és a sportesemények támogatása élvezzen adókedvezményt, 2008-tól pedig három éven keresztül fokozatosan a GDP 1 százalékára emelje az állam a sport költségvetési támogatását.

– Azt gondoljuk, hogy ezek azok a fontos pontok, amelyek mentén el lehet indulni és amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Cardiffban elszenvedett tragédia után valami kiutat mutassunk a hazai sportnak és a hazai közéletnek is. ehhez a javaslatcsomaghoz várjuk minden parlamenti párt támogatását – mondta Bánki Erik, a sport- és turisztikai bizottság elnöke.

www.samsungsport.hu