A Red Bull a Williamsszel akar harcolni

F1

2016. április 30. szombat, 17:51

A Milton Keynes-iek nehezen tudtak belerázódni az F1-es hétvége ritmusába, de közevetlenül ott vannak a grove-iak mögött, ezért azt remélik, hogy a futamon velük csatázhatnak majd.

Daniel Ricciardo helyzetét még egy leszakadó visszapillantó tükör is megnehezítette, amíg a Q3-ba jutáson fáradozott, de végül mindent sikerült kifacsarnia autójából: az ausztrál pilóta hatodik helyen zárta az Orosz Nagydíj időmérő edzését, Sebastian Vettel büntetésének következtében pedig egy hellyel előrébbről kezdheti meg az 53 körös viadalt.

„Seb büntetése miatt az ötödik helyről indulunk majd, ráadásul egy tizedre vagyunk Felipétől, ami nem túl rossz” – kezdte nyilatkozatát az ausztrál. „Ezen a pályán nagyon nehéz összerakni egy megfelelő kört, hiszen hol van tapadás, hol nincs, de összességében véve boldog vagyok. Egyértelmű, hogy nagyon messze vagyunk a Mercedestől, de ha csatázni tudunk a Williamsszel, az már nagyszerű lesz.”

„Itt nincs nagy taktikai előnyünk, hiszen csak egy kiállás lesz majd, és mindenki végig nyomni fogja majd neki. Ha sikerül az első ötben végezni, az nagyszerű eredmény lesz majd. Nagyon sok drukker jött ki Dany miatt, akik nagyszerű légkört teremtenek a pályán” – tette hozzá Ricciardo.

A hazai pályán versenyző Danyiil Kvjat a nyolcadik pozícióban zárta karrierje harmadik oroszországi időmérő edzését. „Relatíve kiegyensúlyozott köridőket autóztunk, aminek örülök” – mondta a Kínában harmadik helyig jutó pilóta. „Azt gondoltam, hogy a Q3-ra sikerül találnunk valami pluszt, de sajnos nem volt idő bemelegítő körre. Így egyből el kellett kezdenem a mért körömet, meglehetősen hideg gumikkal.”

„Emiatt alulkormányzottá vált az autónk, ez pedig néhány tizedünkbe került. Az abroncsok élettartama elég hosszú ezen a pályán, ami segíteni fog a Williamsnek. Tudtuk, hogy gyorsak lesznek itt, ezért nem hinném, hogy ezek után változni fog a helyzet a versenyen. Ez a pálya nem fekszik nekünk túlságosan, de mindent megpróbálunk majd azért, hogy gyűjtsünk néhány pontot” – tette hozzá az orosz.

Forrás: www.formula.hu – RSS