A RedBird vezetője holnap Milánóba érkezik

A várakozások szerint Gerry Cardinale, a Milant tulajdonló RedBird Capital Partners vezetője holnap, azaz csütörtökön landol Milánóban az Egyesült Államokból.

Körülbelül húsz nappal a legutóbbi látogatását követően Cardinale ismét Milánóba érkezik, hogy számos fontos találkozón és megbeszélésen vegyen részt a stadionprojekt felgyorsítása érdekében.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan tulajdonosa és vezérkara nem akar közösködni, így egyedül szándékozik megépíteni az új stadiont a városi rivális Inter nélkül. Négy különböző terület van kiértékelés alatt és néhány héten belül a Milan tulajdonosa kiválasztja a megfelelő helyszínt az új létesítményhez.

Az első és a legvalószínűbb hipotézis, hogy a La Maura lóversenypálya területén épüljön meg a Milan új arénája. Ez a helyszín a prioritás Cardinale számára, aki a februári Tottenham elleni mérkőzést előtt már járt a környéken és pozitív véleménnyel volt róla. A La Maura körülbelül 1 kilométerre található a jelenlegi San Sirótól.

Az alternatív – Milánón kívül lévő – területek között szerepel az egykori Falck acélmű Sesto San Giovanniban, a San Francesco terület San Donatóban, valamint a Cebassi család tulajdonában lévő telek Assago és Rozzano települések között Lombardiában.

Ugyanakkor nem a stadionprojekt előrehaladása az egyetlen apropója Cardinale látogatásának, ugyanis az amerikai üzletember találkozni fog a Milan felsővezetésével is. A csapat jelenleg nincs jó periódusban és a legutóbbi 3 bajnokin mindössze 1 pontot tudott szerezni. A bajnokságban rendkívül kiélezett harc várható a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért, emellett a Milan a BL-negyeddöntőben is érdekelt lesz.