A riói létszám fölé

Kulcsár Krisztián MOB elnök szerint az elmúlt két év alapján jó esélye van a magyar sportolóknak, hogy a 2016-os olimpiához hasonló létszámmal utazzanak a japán fővárosba is. Akkor 156 indulónk volt.

8 arany, 3 ezüst és 4 bronzérem. Ez volt a mérlege a 2016-os riói olimpiának. A magyar szakmai vezetés szeretne hasonló sikereket elérni a soron következő ötkarikás játékokon is. A 2019-es kvalifikációs évnek jó alapot adhat az elmúlt két szezon.


„Ebben a két évben összesen nyertünk hét olyan világbajnoki aranyérmet, ami olimpiai számban született, tehát ez azt jelenti, hogyha az összes eredményességünket két évben összeadjuk akkor az hét olimpiai aranyérmet jelentett volna. Tehát én azt gondolom, hogy érdemes racionálisan számolni akkor, amikor majd a tokiói prognózisokat meghozzuk.”- nyilatkozta Kulcsár Krisztián az Echo Televízió Olümposz című műsorának. 

A tokiói olimpiát 2020 július 24-e és augusztus 9-e között rendezik. A versenyek versenyére a következő évben elindul a nagy hajrá, hiszen a kvóták egy része már jövőre gazdára talál.