A Rosszcsontok és a Rozsomákok bejutottak a playoffba

Mindkét együttesnek nagyon nehéz dolga volt a Berény Sport Divízió II-ben.

Az elmúlt hétvégén mind a Szekszárd Bad Bones-nak, mind a Wolverines-nek sokat kellett tennie azért, hogy bebiztosítsa helyét a rájátszásban. Utóbbinak lehet, hogy jobban meggyűlt a baja ellenfelével, mint előbbinek.

A Rozsomákok ellenfele a főként fiatalokkal felálló Budapest Eagles 2 volt, amely idei legjobb produkcióját mutatta. Ettől függetlenül Tyrone Notice-t nehezen tudta megállítani a Sasok védelme. Az amerikai játékos Kádár Gergelynek adott TD-passzt, ezzel szerezték meg a vezetést. A második játékrészben ugyan Notice is szerzett egy hatpontost, de az Eagles 2 felvette a versenyt a hazaiakkal Balatoni Róbert elkapásával és Magyari Vajk futásával. Ám Tapodi Benjámin csak az elsőnél tudta értékesíteni az egypontost. A Wolverines 14-13-ra vezetett a félidőben.

Tyrone Notice (2) jelentette a különbséget a két csapat között

Tyrone Notice (2) jelentette a különbséget a két csapat között

A kiélezett csata folytatódott a két alakulat között, ám a Rozsomákoknak Tóth Ferdinánd és Notice újabb TD-ket szereztek, míg az Eagles 2 Lehmann Albert révén volt eredményes. Az utolsó játékrészben kemény harcot vívott a két együttes, de Sztankó Viktor elkapásával növelték előnyüket a vendéglátók. A Sasok védelme a végén még igyekezett behozni hátrányát, Zsig Máté interception return TD-jével a fővárosiak meg is közelítették a Wolverines-t. Azonban ez már csak szépségtapasznak volt elég, 35-25-re győztek a Rozsomákok és bebiztosították helyüket a playoffban. Az Eagles 2 már nem lehet ott az egyenes kieséses szakaszban.

Fotók: Gémesi Balázs

Wolverines.Budapest Eagles 2 35-25 (7-0, 7-13, 14-6, 7-6)
Pontszerzők: Tyrone Notice 2 TD, Kádár Gergely, Tóth Ferdinánd, Sztankó Viktor 1-1 TD, Kádár Gergely 5 XP, illetve Balatoni Róbert, Magyari Vajk, Lehmann Albert, Zsig Máté 1-1 TD, Tapodi Benjámin 1 XP.

Balogh Kornél, a Wolverines vezetőedzője: A meccs előtt már tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert nagyon sok alapember volt igazoltan távol, de bíztunk a juniorokban és az újoncokban, akik kiegészülve a maradék rutinos játékossal sikeresen rájátszásba vezették a csapatot. Mivel főleg a védelmet kellett szinte teljesen újjá építeni ezen a meccsen, nehezen találtuk meg a kezdeti ritmust, és több felállást is ki kellett próbálni, mire megtaláltuk a viszonylag ideálisat. Az ellenfél kellemetlen stílusban játszott, ami őket dicséri. Folyamatos volt a nyomás, valamint gyakran szépen operáltak az erőfutásaik.

Tokaji Ferenc, a Budapest Eagles 2 vezetőedzője: A vereség ellenére a srácok most játszottak a legjobban. Az offense az elejétől kezdve nagyon odafigyelt minden egyes támadásra. A defense-ünk sem volt rossz, csak néha azt éreztem, hogy nem hittek a playben, amit kitaláltunk. Ettől függetlenül a srácok nagyon keményen küzdöttek és szerintem az utolsó pillanatig harcban voltak a győzelemért.

 mafsz_XII_hungarian_bowl_esemeny_borito_960x720_03 digis

Nyugaton is bőven volt tétje a Szekszárd Bad Bones-Budapest Titans párharcnak. A győztes bebiztosíthatta a playoffban a helyét. A Rosszcsontoknak mindössze egy hetük volt felkészülni, a Titánoknak viszont több.

Az első negyedben a védelem nagyon jól kezdett. Először Laczkó Ernő Márton safetyjével szerezték meg a vendéglátók a vezetést, majd Richard Chimmy Chungong interception return TD-jével és Balázs Szabolcs extrájával már 9-0 volt az állás. Ezt követően pedig jött egy újabb safety, amit a Titánok követtek el egy intentional groundinggal. A második játékrészben Balázs Szabolcs mezőnygóljával növelték előnyüket a hazaiak, ezzel 14-0 volt a félidőben.

A Szekszárd védelme (feketében) akcióban

A Szekszárd védelme (feketében) akcióban

A harmadik negyedben a Titánok faragtak hátrányukból. A Bad Bones puntolni készült, ám a snapnél kidobták a labdát az alapvonalon túlra. A fővárosiak próbálták a különbséget lecsökkenteni, de a tapasztalt szekszárdi védők eszén nem tudtak túljárni. A negyedik negyedben a hazaiak offense-e is touchdownt tudott szerezni, Gyurkó László futásból volt eredményes. A Bad Bones végül 20-2-re győzött és ezzel bebiztosította helyét a rájátszásban.

Fotó: Vörös József

Szekszárd Bad Bones-Budapest Titans 20-2 (11-0, 3-0, 0-2, 6-0)
Pontszerzők: Richard Chimmy Chungong, Gyurkó László 1-1 TD, Balázs Szabolcs 1 FG, Laczkó Ernő Márton, Titans 1-1 S, Balázs Szabolcs 1 XP, illetve Bad Bones 1 S.

Greiling Mihály, a Szekszárd Bad Bones offensive koordinátora: Végre működött az offense fal es nem adtunk el labdát. Ha ehhez hozzárakjuk a védelmünket, akkor kész is a sikerrecept. Sok mindent ki kell meg javítani, de a lényeg, hogy dereng az alagút végen a fény.

Fábián Krisztián, a Budapest Titans vezetőedzője: Ahogy vártam a kemény Bad Bones védelem sajnos megállított minket, igaz ehhez mi is jócskán asszisztáltunk, hiszen 11 pontot „ajándékozott” a támadó sorunk a Bad Bones-nak. A védelmünk kitartott a végsőkig, de nagyon sokat volt fent a pályán és elfáradt a végére, így sikerült egy futott TD-t is beerőszakolniuk a szekszárdiaknak. Gratulálok az ellenfelünknek, jobbak voltak nálunk!Bereny_DIVII-1024x288

Forrás: http://mafsz.org – RSS