A sár sem állította meg Herczigéket Veszprémben

Rali

2016. június 12. vasárnap, 18:27

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: Tenk László

A címvédő idei negyedik futamát is behúzta, Kazár Miklósék etapon estek ki, ifj. Tóth-ék szenvedtek, Ollé Sándorék szárnyaltak a vasárnapi saras pályákon a Veszprém Ralin.

Herczig Norbert és Igor Bacigál már szombaton is magabiztos előnyt épített ki a Veszprém környékén megrendezett ORB-futamon, az előnyt pedig könnyedén osztották be a vasárnapi hat gyorsasági szakaszra. A skodás páros négy pályán is a legjobb időt autózta és bár az utolsó szakaszon bőven elmaradt az első helyezett időtől, az abszolút első hely egy pillanatra sem forgott veszélyben – Herczigék így idei negyedik győzelmüket is bezsebelték és már most karnyújtásnyira vannak az újabb bajnoki címtől.

A második helyért vívott csata viszont több érdekességet hozott. Ifj. Tóth János és Szőke Tamás már a vasárnapi első két szakaszon komoly hátrányt szedett össze, majd a harmadikon defektet kaptak és végül csupán a hatodik helyet szerezték meg. Még szerencsétlenebbül jártak Kazár Miklósék, akik hiába álltak a második pozícióban, etapon egy busz nekiment a Ford Fiestának és fel kellett adniuk a futamot – az abszurd baleset borzasztóan nehéz helyzetbe hozta Kazárékat. 

Az ezüstérem így a remekül autózó Ollé Sándoréké lett, akik a nyolcadik helyről zárkóztak fel a másodikra vasárnap, míg a dobogó alsó fokán Szombathelyhez hasonlóan Balogh János és Holczer Dániel zárta a másfélszeres szorzójuú erőpróbát.

A Veszprém Rali végeredménye:

1

Herczig – Bacigál

Skoda Fabia R5

1:45:01,4

2

Ollé – Czakó-Budai

Ford Fiesta S2000

+15,9

3

Balogh – Holczer

Mitsubishi Lancer EVO IX

+41,5

4

Spitzmüller – Bazsó

Mitsubishi Lancer Evo X R4

+1:14,9

5

Velenczei – Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+1:29,1

6

ifj. Tóth – Szőke

Peugeot 208 T16 R5

+2:03,1

7

Trencsényi – Verba

Ford Fiesta R5

+2:20,6

8

Vincze – Kuti

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+2:20,9

9

Lencse – Hofbauer

Ford Fiesta R5

+2:28,8

10

Rongits – Hannus

Mitsubishi Lancer Evo IX

+2:28,8

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Forrás: www.formula.hu – RSS