A Sevilla vette kölcsön a Tottenham fiatal támadóját – HIVATALOS

A Tottenham kölcsönben megvált az eddig kevés játéklehetőséghez jutó tehetséges argentin csatárától…

(Photo by Andrew Kearns – CameraSport via Getty Images)

Az idény hátralévő részére a Sevilla kölcsönben megszerezte a Tottenham keveset foglalkoztatott fiatal argentin támadója, Alejo Véliz játékjogát.

A 20 éves támadó egyéb utánpótláscsapatok mellett a Rosário Centralban nevelkedett és náluk mutatkozott be a profik között. Véliz fiatal kora ellenére a 2021-es debütálása óta 62 tétmérkőzésen 19 gólt szerzett a felnőtteknél, amíg az első bajnoki idényében hat találatra volt képes, addig a 2023-as kiírásban 23 találkozón 11 gól fűződött a nevéhez a Canalla színeiben, ebben a kiírásban tudta igazán letenni a névjegyét a legjobbak közt és több európai csapat érdeklődését is felkeltette.

Véliz emellett állandó szereplője és alapembere volt a Javier Mascherano által irányított argentin U20-as válogatottnak.

Ugyanakkor a nyári átigazolása óta a PL-ben nyolc mérkőzésen 42 játékperc alatt egyetlen gólt szerzett, valamint egy alkalommal a Ligakupában is eredményes volt, kevés játéklehetőséget tudott követelni magának a Spursnél.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A Sevilla vette kölcsön a Tottenham fiatal támadóját – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.