A skótok elleni meccs magyar hősét és a Ferencváros védőjét is vinnék külföldi klubok

Botka Endrét és Csoboth Kevint is élő szerződés köti klubjaikhoz.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

A Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzés után több magyar válogatott játékos is felhívta magára a nemzetközi klubok figyelmét. Filipovics Vladan, az ország egyik legsikeresebb játékosmenedzsere a Nemzeti Sportnak elárulta, hogy Botka Endrének és Csoboth Kevinnek is több kérője akadt.

„Meg tudom erősíteni, hogy Botka Endre kapcsán felhívott egy szaúdi és egy arab emírségekbeli klub, hogy információkat kérjen a védőről, mert a megfigyelőik látták játszani a skótok elleni mérkőzésen, és nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta a lap megkeresésére a játékosügynök, hozzátéve, hogy mivel Botkát még élő szerződés köti a Ferencvároshoz, ezért az érte érdeklődőknek előbb a magyar bajnok csapattal kell tárgyalniuk.

Filipovics Vladan nemrégiben a Mérlegen, a HVG üzleti podcastjának vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, Csoboth Kevinnek nagy lehetőség lehet az idei Eb, ha valamelyik mérkőzésen kap néhány percet, és esetleg gólt is tud lőni. Nos, ezt hívják telitalálatnak. Orbán Viktor kedvenc sportlapjának azt is elmondta Filipovics, hogy „Csoboth Kevin kapcsán már az Eb előtt felmértük a piacot, voltak érdeklődések, és számítottunk rá, hogy ezek száma a jó teljesítmény hatására nőni fog”.

„A skótok elleni teljesítményére még úgy is sokan felfigyeltek, hogy csak csereként állt be, ám nyilván vele kapcsolatban is ismételni tudom, mivel élő szerződése van, először a klubjával kell tárgyalniuk az érdeklődőknek. A góljánál és a másik helyzeténél is megmutatta a képességeit, de ennek a teljesítménynek akkor lehet igazán hatása az átigazolási piacra, ha ezt folytatni tudja” – tette hozzá.

Írta a HVG

A A skótok elleni meccs magyar hősét és a Ferencváros védőjét is vinnék külföldi klubok bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.