A spanyolok különleges meccsen vágtak vissza az olaszoknak

spanyololasz20170628

Nagy érdeklődés mellett, kiélezett meccsen vágtak vissza a spanyolok az olasz válogatottnak a ’92-es fiaskóért. 

spanyololasz20170628

Fotó: rfen/twitter

Mint beszámoltunk róla, a spanyol válogatott az olaszokat fogadta egy barátságos meccsen. A két gárda összecsapása egyben a 25 évvel ezelőtti olimpiai döntő visszavágójának is betudható, legalábbis így vezette fel a két ország sajtója.

Nos, ahogy 1992-ben ez a találkozó is Barcelonában volt, akkor az olaszok hosszabbítás után, 9-8-ra nyertek. A talján válogatottban olyan ismerős nevek voltak akkor, mint Alessandro Bovo, Carlo Silipo, Francesco Attolico, Alessandro Campagna, de a másik oldalon is nagy nevek szálltak vízbe: Minguel Oca, Manuel Estiarte,  vagy Jesus Rollan.

A mostani találkozó is szoros eredményt hozott. Az utolsó negyedben 5-5 volt az állás, ekkor Guttierez és Granados is betalált, Gitto gólja pedig 7-6-ra módosította az állást, így egyetlen góllal győztek a hazaiak visszavágva a 25 évvel ezelőtti vereségért.

Barátságos mérkőzés:

Spanyolország – Olaszország 7-6 (2-1, 1-2, 2-2, 2-1)

Spanyolország: I. Aguilar, Munarriz 1, Granados, Del Toro, A. Bustos, Larumbe, Barroso 2, Español, Tahull 1, F. Fernandez, Mallarach 1, V. Gutierrez 1, Motos, S. Cabañas.

Olaszország: Volarevic, F. Di Fulvio 2, N. Gitto, Dolce, Fondelli, Velotto 1, Nora, Gallo, Renzuto, Bodegas 1, Bruni, Bertoli, Mirarchi 1, Del Lungo, Alesiani.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS