A Sport Legyen a Tiéd – Gankaku SE

2016_utanpotlas_bajnokSLT: “A SPORT LEGYEN A TIED”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában elindította “A Sport Legyen a Tied” programot, melynek fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A Program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást.

2016 évben a Magyar Karate Szakszövetség is bekerült a programba, ahol első körben, a Gankaku Sportegyesület is kiválasztásra került! A Minisztérium és a szakszövetség az egyesület működési helyszínei közül az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolát választotta. Az intézmény már át is vette az 1.066.000,- Ft értékű sporteszköz támogatást, melyet mind az iskola tanulói, mind az egyesület sportolói nagy örömmel használnak. A csomagban lévő 100 m2 tatami, valamint védőfelszerelések hozzájárultak az egyesület által szervezett, évről évre egyre nagyobb figyelemnek örvendő, “Gankaku Óbudai Kupa” lebonyolításában! 

IV. GANKAKU ÓBUDAI KUPA

A Gankaku SE szervezésében, 2016. december 4-én került megrendezésre a IV. Gankaku Óbudai Kupa, a Kerék Általános Iskola és Gimnázium tornatermében. Jellegét tekintve, meghívásos utánpótlás verseny idén először nemzetközi érdeklődésre is szert tett, a Nagyszalontai Shotokan Karate Klubnak köszönhetően. A versenyen 233 fő indult, több mint 400 nevezés érkezett! Idén is nagy érdeklődést váltott ki a „Családi Kata” és a „Testvér Kata” versenyszámok, amik a családtagok együtt sportolására motiválja a szülőket és gyermekeket!

Több mint 30 fős személyzet, 27 fős Országos és Nemzetközi minősítéssel rendelkező (2 fő külföldi) bírói gárda, 3 fő szakápoló dolgozott a biztonságos, zökkenőmentes lebonyolításért. Télapó, Lufibohóc és Arcfestők szórakoztatták a gyerekeket mikor éppen nem álltak tatamin. Sok örömet okoztak a Piatnik Budapest Kft. által felajánlott ajándékok, külön díjak, ingyenes tombolák – ahol kisorsolásra került 2016 év játéka: a „Parfüm” is! A díjazottak egyedi tervezésű érmeket és okleveleket (az első helyezettek kupákat is) vehettek át. A rendezvény védnöke és főbíroja: Rebicsek Gerd 6. danos mester, a Magyar Goju-kai Karate-do Szövetség elnöke, Fővédnöke Bús Balázs Polgármester Úr volt.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Együttműködési Alap, Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Piatnik Budapest Kft., Üröm Község Önkormányzata, Tiens-Óbuda, Supra-Trend Kft.

A Gankaku Sportegyesületet 43 fő versenyző képviselte. 7 Arany, 12 Ezüst, 34 Bronz éremmel az éremtáblázat táblázat 3. helyén végzett!

A Magyar Goju-kai Szövetség megbízásából évente 2 utánpótlás versenyt szerveznek. Előző alkalommal a Tomoni Sportegyesület rendezvényén a Gankaku csapata 2. helyen végzett 11 Aranyéremmel. A két verseny eredményeit összesítve a Szövetség díjazta az év legeredményesebb utánpótlás versenyzőit. 2016 évben az egyesület 3 sportolója is kiérdemelte a díjat: Szilágyi Balázs (8-9 éves fiúk), Óvári Réka (10-11 éves lányok), Szabó Petra (14-15 éves lányok).

TOVÁBB AZ ÚTON 2017-BEN IS

Az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában hétfő és szerdai napokon gyűlnek össze azon gyermekek és felnőttek, akik a Goju-kai Karate-do harcművészet, testet – lelket – szellemet egyaránt fejlesztő gyakorlatsorait szeretnék elsajátítani. A tradicionális – rekreációs edzések mellett külön lehetőséget kapnak a versenyzés iránt érdeklődők. Számuk növekedett, amióta a Karate bekerült az Olimpiai sportágak közé! A Harrer mellett, a Szellő EGYMI-ben minden pénteken „versenykarate” „AeroKarate” illetve „DBands Martial Arts” programokkal várják a szabadidejüket hasznosan és aktívan eltölteni vágyókat! Budapest Főváros támogatásának köszönhetően, 32 db DBands eszközt vásárolt az egyesület, így az az érdeklődők rendelkezésére áll!

A tömegsport, és az utánpótlássport mellett az élsportban is a legjobb eredményekre törekszenek a Gankakusok! Ennek érdekében 2017-ben több nemzetközi projektet is megvalósítanak: július 3-8 között a Szlovákiai Popradban lesz a Goju-kai Karate stílus nemzetközi edzőtábora, ahol Európai és Japán mesterektől fognak edzők és sportolók egyaránt tanulni. Az egyesületet 10 fő képviseli. 2017.09.28-10.01. Kanadában kerül megrendezésre a stílus „Globális Bajnoksága” ahova 4 fő (1 edző/bíró + 3 versenyző) kiutaztatásának munkálatait kezdték el.

Versenyzők: Zeke Dávid formagyakorlat, aki már bizonyított utánpótlás versenyszámban a nemzetközi porondon is, és nagy reményekkel készül Kanadára is! Krammer Krisztián küzdelem junior -68kg. A 2015. évi Európai Verseny Aranyérmese, többszörös WKF Karate Diákolimpiai dobogós, a Magyar Karate Szakszövetség díjazottja, Budapest Főváros és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által, sportban és tanulásban elért sikereiért kitüntetett sportoló. Szabó Petra küzdelem junior -53kg. Petra decemberben igazolt át egy másik Karate stílusból, ahol az egyik legeredményesebb versenyző volt. Tehetsége és lehetőségei a Goju-kai Karatéban már a decemberi Gankaku Óbudai Kupán megmutatkoztak. Kanadába éremesélyesként utazik!

Az egyesület szakmai irányítói és vezetőedzői: a Hidegkuti Nándor Emlékplakettel kitüntetett Szabó János (5. dan) és felesége Szabó Tünde (3. dan) mesterek. Munkájukat képzett edzők és segédedzők támogatják. Az edzésekbe év közben is, folyamatosan be lehet csatlakozni!

További információ: www.gankaku.hu

Forrás: www.obudasport.hu – RSS