A Steelers jutott először playoffba

A Heroes ismét megverte a Cowbells-t, míg a Sharks megszerezte első győzelmét a Ratio Media HFL-ben.

Volt fordulat bőven az elmúlt hétvégén az elitligában. A Cowbells-Heroes összecsapás tartogatta a legnagyobb izgalmakat, de az sem csalódott, aki a Wolves-Steelers találkozót választotta. Minden bizonnyal az sem panaszkodott, aki Győrbe látogatott ki.

Az első félidőben még nem volt gond a Cowbells-zel

Az első félidőben még nem volt gond a Cowbells-zel

A hétvége legjobb mérkőzését egyértelműen a Kolomposok és a Hősök vívták egymással Budapesten. Pedig az első félidő után már sokan azt hihették, hogy a fővárosiak ezt a győzelmet behúzzák. A Cowbells szépen építette fel előnyét. Az első negyedben Czirók Márton és Takács Bence összjátékából jött össze az első touchdown. Előbbi passzolt utóbbinak. A második játékrészben Tóth Attila mezőnygóljával ugyan zárkózni kezdett az Eger, de ezután Németh Márton interception return TD-jével, valamint Czirók Márton futásával már 20-3-mal vezettek a hazaiak.

A Heroes a második félidőre összekapta magát

A Heroes a második félidőre összekapta magát

A második félidőre viszont egy teljesen már Cowbells és egy teljesen más Heroes lépett pályára. A fővárosiaknak csak egyetlen ütést kellett volna bevinniük, hogy eldöntsék a találkozót. Viszont a Hősök új játékosa, Kali Rashaad elkapóként tette le először a névjegyét első meccsén Farkas Máté segítségével, a harmadik negyedben. Az utolsó játékrészre fordulva 10 pont volt a különbség a két együttes között, de a vendégek egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a Cowbells-re érezve, hogy ezt még megfordíthatják. Így is lett. Egy hazai fumble után ismét az Eger támadhatott, amit kihasználtak a vendégek. Ezúttal Khalid Ali passzolt pontosan, a labdával Anthony Green Jr. ért be az end zone-ba. A kétpontost Green szerezte. Mindössze két egység volt a különbség a két alakulat között és a Kolomposok újabb sikertelen akciót vezettek. A Heroes pedig köszönte szépen, ismét megkapta a támadás jogát és ezúttal Bleszity Erik szerzett újabb TD-t, amivel el is dőlt a találkozó sorsa, hiszen a fővárosiak a végén már nem tudtak fordítani. 17 pontos hátrányt ledolgozva 25-20-ra nyert az Eger.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Budapest Cowbells-Eger Heroes 20-25 (7-0, 13-3, 0-7, 0-15)
Pontszerzők: Takács Bence, Németh Márton, Czirók Márton 1-1 TD, Szentirmai Zoltán 2 XP, illetve Kali Rashaad, Anthony Green Jr., Bleszity Erik 1-1 TD, Anthony Green Jr. 1 PAT, Tóth Attila 1 FG és 2 XP.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Nem tudom, hogy mi történt az első félidőben. Az elsőben stabilan játszottak a srácok. Hatékonyak voltak a támadások és a védelem is kemény volt. A srácoknak mondtam, hogy nagy nyomás alatt leszünk a szünet után. Ez is lett, de a játékosaim tanácstalanok lettek. Nehéz felfogni, hogy mi történt.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Az első félidőben volt pár ballépésünk. De néhány módosítást elvégeztünk, a defense-ünk nagyot játszott és a srácok mindent kiadtak magukból. Nem kellett őket feltüzelni. Tudták, hogy jobbak vagyunk és meg is mutatták. A védelemnek kellett határozottabbnak lennie, ami a támadósorra is hatással volt. Remélem, hogy itt vett fordulópontot a szezonunk. Egy nap alatt láttuk a legrosszabb és a legjobb arcunkat. Most már tudjuk, mi kell, hogy megnyerjünk egy kemény meccset a HFL-ben.

 

Azt eddig is tudtuk, hogy a Budapest Wolves és a Miskolc Steelers pontgazdag csatákat szokott vívni egymással. Ez ezúttal sem történt másképp, sőt még fordulat is voltak az első félidőben.

Vasyl Yordant (9) a Wolves sem tudta megállítani

Vasyl Yordant (9) a Wolves sem tudta megállítani

Troy Rice élete egyik legjobb meccsét zárta a Farkasok ellen mind védelemben, mind támadásban. Az első negyedben a Steelers Rice elkapásával és Eaton Demetrius Lamar futásaival szerezte meg a vezetést, ami után a Wolves Elek Ádám elkapásával zárkózott. A második negyedben a Farkasok egyértelműen azt mutatták, hogy az ő pályájukról egy könnyen nem távozhat senki győzelemmel, meg is fordították az állást. Először Madarassy Richárd szerzett interceptiont, majd Gecser Máté elkapásával és Baksa Ferenc extrájával egyenlítettek a fővárosiak. Ezt követően Baksa mezőnygóljával a vezetést is megszerezték. Ám az előny nem tartott sokáig a kiváló formában játszó Vasyl Yordan ezúttal A.J. Bensonnak adott hatpontost érő átadást. Jöhettek a Farkasok ismét, de Rice ismét áthúzta a hazaiak számításait, leszedte a levegőből Bencsics Márk passzát és az end zone előteréig hordta vissza. Itt pedig már Benson második kísérletre növelte az acélvárosiak előnyét, 28-17-re vezetett a címvédő a szünetben.

Troy Rice (1) egyik elkapása a sokból

Troy Rice (1) egyik elkapása a sokból

A harmadik negyedben az acélvárosiak növelték fórjukat Troy Rice újabb elkapott touchdownjával. Sviatkó Gábor extrájával 35-17-re vezettek már a vendégek. A hazaiak viszont a következő támadásukat nem tudták kihasználni, hiszen Jonatán Victor lehalászta a levegőből Bencsics átadását. Az utolsó játékrészben a Wolves próbált továbbra is újabb pontokat feltenni a táblára, Elek révén sikerült is, de ez már csak szépségtapasznak volt elég. A Miskolc Steelers az első együttes idén, amely bejutott a playoffba 35-23-as sikerével.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Budapest Wolves-Miskolc Steelers 23-35 (7-14, 10-14, 0-7, 6-0)
Pontszerzők: Troy Rice, A.J. Benson 2-2 TD, Eaton Demetrius Lamar 1 TD, Sviatkó Gábor 5 XP, illetve Elek Ádám 2 TD, Gecser Máté 1 TD, Baksa Ferenc 1 FG és 2 XP.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Nem tudtuk végrehajtani a terveinket, több hibát is elkövettünk. Ilyen játékosok ellen nem nagyon lehet hibázni, mi viszont most túl sokat elkövettünk. Előbb a védelem, majd később a támadósor “ragadt” be. Akkor tudunk győzni ilyen import játékosok ellen, ha végigjátszunk jól négy negyedet.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Összességében egy jó meccset vívtunk egymással. Voltak hibáink és a Farkasoknak pedig nagy playeik. Azzal, hogy bejutottunk a rájátszásba megkönnyebbülhetünk egy kicsit. De még mindig vannak meccseink és erősnek kell mutatkoznunk az alapszakaszban. Egyenként kell haladnunk, mindig a következő ellenfélre koncentrálva. A playoff sikerünknek ez lesz az alapja.

 

Grátz Vilmos, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz vezetőedzőjének biztosan nosztalgikusra sikerült a győri látogatása. Ám a mérkőzésen látottakkal korántsem volt elégedett. Csapata támadójátékában már a Miskolc Steelers elleni hazai meccs során is ütköztek ki gondok. Ez most kicsúcsosodott.

Kemény csatát vívott egymással a két csapat

Kemény csatát vívott egymással a két csapat

Persze nem elvéve az érdemet a Győr Sharks védelmétől, amely kiválóan teljesített az összecsapáson. A mérkőzés elején pedig a vendégek defensive backje, Victor Allen Williams Jr. szerzett labdát. Hamar visszatáncolt a játékszer a hazaiak kezébe, ugyanis Bachrathy Kornél passzát is leszedték a levegőből, ezt pedig kihasználta a Sharks és egy szépen felépített támadássorozat után Börzsei Bálint elkapásával megszerezte a vezetést a Győr, de még az első negyedben sikerült növelni a fórt. Ezúttal Becs Péter interceptionje után hoztak össze TD-t a vendéglátók, jött a menetrendszerinti Andres Fernandez hatpontos. Bekezdett a Sharks és a második játékrészben a defense továbbra is fel tudta tartóztatni a dunaújvárosi offense-t. A félidőben 14-0-ra vezettek a Cápák.

A Sharks védelme kitartóan küzdött

A Sharks védelme kitartóan küzdött

A második játékrészben igyekeztek változtatni a vendégek játékukon és a defense nem kapott több hatpontost. Ám a Gorillaz támadósora sem tudott TD-t vinni. A Győr viszont jól tartotta magát és megőrizte az eredményt. 14-0 a vége a Sharks-nak.

Fotók: Becs László

Győr Sharks-DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 14-0 (14-0, 0-0, 0-0, 0-0)
Pontszerzők: Börzsei Bálint, Andres Fernandez 1-1 TD, Benkő Szabolcs 2 XP.

John Burleson, a Győr Sharks vezetőedzője: A srácok négy jó negyedet játszottak és odatették magukat, ahogy kell. Ezt mind a hazai szurkolók előtt. A védelem az elejétől fogva megadta az alaphangot és nem engedett ki. Megtanulták, hogyan kapcsolják le az ellenfelet, ami az egységgé válásuknak a jele. Az offense megtalálta az alapritmusát az első negyed elején a line of scrimmage-et kontroll alatt tartották, és amikor kellett, teljesítettek. A második félidőben viszont saját magunk legnagyobb ellenségei voltunk, több mentális hibánk volt, amik a drive-jainkba kerültek. Igyekszünk ezen javítani és felkészülni a következő ellenfelünkből.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz elnöke: Ennyit az esélyekről. Egy nulla szerzett pontos meccs után nem nehéz megtalálni, hol lehet a hiba. A támadósorban nagyon visszaestünk, nem tudtunk egymás után elég sok jó játékot előhúzni, míg a hazaiaknál az elején sorra jöttek a momentumok. Gyorsan elhúztak két touchdownnal, az esős idő és a sáros pálya pedig nem fekszik a játékunknak, négy eladott labdával ezen a szinten nem nagyon nyerhet meccset egy újonc csapat. Mindent megteszünk, hogy Egerből győzelemmel távozhassunk, de egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.ration_media_HFL_white_transp

Forrás: http://mafsz.org – RSS