A Szardínia Kupán készül női válogatottunk

Szerdától vasárnapig Olaszországban, rangos nemzetközi tornával folytatja Európa-bajnoki felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

MTI/Koszticsák Szilárd archív

Bíró Attila világbajnoki ezüstérmes együttese Szardínián sorrendben Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen mérkőzik.

A hazai rendezésű világbajnokságot követően rövid pihenőt kaptak a játékosok, a szövetség tájékoztatása szerint azonban az együttes az elmúlt héten már Balatonfűzfőn edzőtáborozott, ahol többek között a római kontinensviadalra készülő nyíltvízi úszókkal is volt közös tréning.

“A cél az volt, hogy minimum visszakerüljünk arra a szintre, amelyen a szünet előtt voltunk. Ezt napi három edzéssel elértük, avagy ismét jól sikerült edzőtáboron vagyunk túl. Kifogástalan körülmények között készülhettünk, annyit edzettünk, amennyit szerettünk volna, nem voltunk reflektorfényben, szép csendben tehettük a dolgunkat – köszönet érte a Magyar Vízilabda Szövetségnek” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány.

A Szardínia Kupára nem utazott el az együttes két kiválósága, a csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca.

“Nagy figyelem övezi ezt a tornát, komoly kihívás előtt állunk – mondta Bíró Attila. – Tizenhat játékossal utazunk, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyítására. Miután két meghatározó játékosunk, Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca pihenőt kapott, több feladat hárul a többiekre – magam is kíváncsi vagyok, ilyen összeállításban mire leszünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen világosak a céljaink, ám ezúttal az eredmény kevésbé érdekel majd, mint a lehetőséget kapó játékosok, a csapat teljesítménye. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen mérhetjük fel, hogy ilyen összetételben képesek vagyunk-e a világbajnoki szintet megismételni”

Az Európa-bajnokságot augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik, a magyarok a csoportkörben a görögökkel, a hollandokkal, a németekkel, a horvátokkal és a románokkal találkoznak.

A magyar női válogatott szardíniai kerete:
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelölték meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Szardínia Kupa programja:
szerda:
——-
Izrael-Magyarország 16.30
Hollandia-Spanyolország 18.30
Olaszország-Görögország 20.00
csütörtök:
———-
Spanyolország-Izrael 16.30
Magyarország-Görögország 18.30
Hollandia-Olaszország 20.00
péntek:
——-
Görögország-Hollandia 16.30
Spanyolország-Magyarország 18.30
Olaszország-Izrael 20.00
szombat:
——–
Izrael-Görögország 8.30
Hollandia-Izrael 16.30
Görögország-Spanyolország 18.30
Olaszország-Magyarország 20.00
vasárnap:
———
Hollandia-Magyarország 10.30
Spanyolország-Olaszország 12.30

(MTI-vizipolo.hu)