A tatami legjobbjai

A Magyar Judo Szövetség az idén is megválasztotta az év legjobb versenyzőit és edzőit. Nagy meglepetések nem születtek, ráadásul négy kategóriában is megismétlődött a tavalyi eredmény.

UP-info A hagyományoknak megfelelően az idén is megválasztotta az év legjobbjait a Magyar Judo Szövetség. A legjobb U23-as férfijudós Nagysolymosi Sándor tanítványa, Szabó Csaba lett. A Kecskeméti Judo Club versenyzője két Európa-kupa-bronzérme után Tel-Avivban tette fel az i-re a pontot, ezüstérmet szerzett az U23-as kontinensviadalon.

Kazan_CF_Szabina Gercsak

Gercsák Szabina újabb címet védett  •  Forrás: EJU

Gercsák Szabina az U23-as Eb után az MJSZ „versenyében” is megvédte bajnoki címét. A mindössze 20 esztendős dzsúdós a korosztályos versenyek mellett a felnőttek között is több alkalommal letette a névjegyét. Legemlékezetesebbre a kazanyi Európa-bajnokság sikerült, ahonnan bronzéremmel térhetett haza. A Hell-Miskolci Judo Club idén is elhozta az év utánpótlás edzője díjat, amelyet 2015 után 2016-ban is Flórusz Jánosnak ítélt oda a szövetség.

A legjobb junior férfidzsúdós az újpesti Monori Dániel lett, aki junior magyar bajnoki címe mellett Lignanóban, Kaunasban és Varsóban is felállhatott a dobogóra. A junior női mezőnyben a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Pupp Réka győzött. Az Atomerőmű SE versenyzője a junior Eb-n bronz-, az U23-as Eb-n ezüstérmet szerzett, sőt már a felnőttek között is megcsillogtatta tudását: a kazanyi Európa-bajnokságon és a budapesti Grand Prix-n is az előkelő ötödik helyen végzett.

Az ifjúsági korcsoport férfi győztese nem lehetett kérdés, Sipőcz Richárd nemcsak a hazai, de a nemzetközi mezőnyből is kiemelkedik. A Győri AC versenyzője három Európa-kupa-győzelme mellett korosztálya Európa-bajnokságán sem talált legyőzőre. Az ifjúsági női mezőny Maróti Alexandra győzelmét hozta, aki szintén remek évet tudhat maga mögött. A négy Világ Kupa-érem (egy arany, két ezüst, egy bronz) és az ifjúsági Eb-n szerzett ezüstérem önmagáért beszél.

Az év legjobb bírója a legmagasabban jegyzett bírónő, Havasiné Fridrich Annamária lett, akinek köszönhetően tizenhat év után újra volt magyar mérkőzésvezető az olimpián.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS