A Toro Rossónál nem szokás a csapatutasítás

F1

2016. április 1. péntek, 07:48

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke és Carlos Sainz, az alakulat pilótája is beszélt a csapatsorrendről és a szezonnyitón történt incidensről. Sokan bírálták Verstappent, csapattársa viszont nem haragszik rá.

A szezonnyitón történt incidens után az olasz alakulat vezetősége tisztázta: ha nem szükséges, nem mondják meg a versenyzőiknek, melyikük menjen elöl. Franz Tost mellett Carlos Sainz is megszólalt csütörtökön a múlt hétvégével kapcsolatban.   

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost kiemelte, hogy az ő istállójánál nem bevett szokás a csapatutasítás: „Általában a Toro Rossónál a csapatsorrend kérdése nem szokott felmerülni, ha az nem szükséges. Ha a versenyzőink ugyanazon a stratégián vannak és már a verseny végéig nem jönnek be a bokszba, akkor nem avatkozunk közbe, és nem mondjuk a nekik, hogy cseréljenek helyet. Ha látjuk, hogy ez előnyt jelenthet a csapat számára, akkor természetesen elgondolkodunk ezen a lehetőségen.”

 Dppi_torro_rosso_03.21.

Max Verstappent már sokszor megszólaltatták a témával kapcsolatban, most csapattársa, Carlos Sainz fejtette ki véleményét a szezonnyitón történtekről: „Mindkettőnk számára tiszta, mit várnak el tőlünk, mit kell tennünk a következő versenyeken, és remélhetőleg ez nem lesz probléma többször. Nekem nincs bajom sem a csapattal, sem azzal, ami az utolsó futamon történt Max-szal, mert én csak a versenyemet futottam és csak Max-nak voltak problémái. Őszintén szólva nekem senkivel sincs gondom.”

„Ha nem azonos stratégián vagyunk, és Max jön mögöttem, ő szuperlágy gumikon megy, én pedig közepeseken, nem lenne értelme harcolnom vele. De ha azonos taktikánk van, mindketten ugyanazon a keveréken is vagyunk, többé-kevésbé ugyanakkor állunk ki, nagyon boldog lennék, ha pozícióért csatázhatnék vele: úgy mint az összes többi versenyzővel” – tisztázta a helyzetet Sainz az eltérő szituációkkal kapcsolatban.

„Azért jöttem az F1-be, hogy 21 emberrel versenyezhessek a világ minden tájáról. Ez az, ami motivál engem. Nem az, hogy valaki kéri, hogy engedjem el” – zárta gondolatait az ifjú spanyol pilóta.

Forrás: www.formula.hu – RSS