A Veszprémnek a Barcelonát kell követnie Kielcében

Az aktuális Bajnokok Ligája-szezonban eddig csak a Barcelona tudta idegenben legyőzni a lengyel Kielce csapatát. Nincs más dolga a Telekom Veszprémnek, mint lemásolni a Barcelona receptjét: ha nyer a Hala Legionówban, akkor nyolcadszorra is eljut a kölni négyes döntőbe, a Final Fourba.

Remili sokat tehet legutóbbi csapata legyőzéséért (fotó: Nemzeti Sport)

Visszafogottan kezdett, sokáig futott az eredmény után a Telekom Veszprém a Barlinek Industria Kielce ellen. Momir Ilics csapata egy hete háromgólos hátrányból kapaszkodott vissza, majd a szünet után egy rövid időszakban ellépett három góllal a lengyel sztárcsapattól, végül az utolsó veszprémi BL-meccsét játszó csapatkapitány, Rasmus Lauge utolsó pillanatban eleresztett átlövésével mentette döntetlenre a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzését.

A 29-29 után a Kielce érezheti közelebb magát a kölni Final Fourhoz, a Veszprém egy esetben akadályozhatja meg a lengyel örömünnepet: ha követi a Barcelona példáját, és idegenben győzi le a Kielcét. A BL-címvédő katalánok 32-31-re nyertek a Hala Legionówban a csoportkör utolsó fordulójában. A recept adott, a kivitelezés nem egyszerű, tisztában vannak ezzel a veszprémiek is. Arról egyikük sem beszélt, hogy a csapatuk idegenbeli mérlege hagy némi kívánnivalót maga után: a Veszprém a Paris SG, a Magdeburg és a PPD Zagreb ellen is vereséget szenvedett, és csak egy pontot szerzett a Dinamo Bukarest otthonában. Kielcében nyerni kellene a klub történetének nyolcadik Final Four-szerepléséhez, a kölni négyes döntőhöz.

A korábban a Kielcével, azon a bizonyos kilencgólos veszprémi vezetésről elbukott 2016-os fináléban BL-t nyert szélső, Manuel Strlek nyílt, izgalmas meccsre számít. – A veszprémi döntetlen után egy kicsivel több esélye van a továbbjutásra a Kielcének. Nagyon nehéz játszani a Hala Legionówban, hiszen hazai közönség előtt még erősebb az ellenfelünk. Hiszünk magunkban, apró részletek fognak dönteni – mondta a nyáron távozó horvát szélső a veszprémi honlapon.

Ennél valamivel konkrétabban fogalmazott Momir Ilics edző a Bajnokok Ligája hivatalos oldalán.

– Nagyon nehéz meccsre számítok, mert a Kielce fantasztikus csapat. Egyébként, ahogy mindig mondom, a csapatunk sokszor megmutatta a karakterét. Csak el kell hinnünk, hogy meg tudjuk csinálni – ha ez ilyen egyszerű lenne…

Az előző szezonban háromszor találkozott a Veszprém a Kielcével. A Bajnokok Ligája csoportkörében három góllal kikapott Lengyelországban, azonban Veszprémben kétgólos győzelmet aratott. A BL-elődöntőben ismét a Kielce örülhetett, két góllal, 33-31-re nyert Kölnben. A legtöbbször szoros meccset játszik egymással a két csapat, és erre figyelmeztetett Arkadiusz Moryto, a Kielce jobbszélsője. A BL góllövőlistáján a harmadik helyen álló 25 éves lengyel válogatott játékos is nehéz meccsre számít a visszavágón, és az esetleges gólkirályi címet odaadná a kölni győzelemért.

– Tisztában vagyok azzal, hogy előttem két dán játékos szerepel, akik nem valószínű, hogy eljutnak a Final Fourba, mivel a GOG a Barcelonával került össze a negyeddöntőben. Én viszont azon vagyok, hogy részt vegyek csapatommal a Final Fouron. Ehhez azonban még meg kell tennünk egy igen fontos lépést, le kell győznünk a Telekom Veszprémet. A döntetlen első látásra nekünk kedvez, de ellenfelünk idegenben is képes a bravúrra. Résen kell lennünk, hogy a végén együtt ünnepelhessünk a szurkolóinkkal a Hala Legionówban – mondta a lengyel klasszis.
Az ünnepléshez talán a Veszprémnek is lesz egy-két szava.

(SPORT1 TV, 18:45)

(magyarnemzet.hu/sport)

Post Views: 1