A világbajnoki dobogós férfi vízilabda válogatottak júliusban Budapesten szerepelnek

Kemeny Denes csapata_1.jpgKemény Dénes a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya együttese honlapján elmondta, a közeljövőben a klubokkal egyeztetve megpróbál egy találkozót szervezni játékosainak.

A szakember ugyanakkor mindenkivel egyénileg is elemzi a világbajnokságon történteket.
„Akivel eddig nem tudtam, azzal a következő hét-tíz napban szót váltok, hiszen senki sem játszott úgy, hogy ne legyen mit megbeszélni, és ne volna miben javulnia” – fogalmazott a kapitány, aki a következő edzést június 25-én vezényli csapatának.
A vízilabda válogatott következő feladata a 2007-es FINA Világ-liga lesz.
A mérkőzés sorozat győztese kiharcolja az olimpiai részvétel jogát. Ez a Kemény legényeket nem érinti, mert a melbournei vb első három helyezetje már olimpiai résztvevő.
A Világ-liga sorsolásának ismeretében július 4 és 8 között a Margitszigeten a selejtezők Európa-i 2. csoportjában Budapestre érkezik a világbajnok horvát, a vb bronzérmes spanyol válogatott. A magyarok ellenfele lesz még a román és az orosz válogatott is.
A másik európai ágon először mutatkozik be FINA tornán Montenegró válogatottja. A csoport további résztvevői Szerbia, Görögország, Németország, Olaszország.
A torna szuper döntőjét augusztus 7-12 között Berlinben rendezik.

www.mob.hu