A világbajnokságon induló magyar válogatott keret

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntése értelmében szeptember 24. és 27. között az autóversenypályáról híres olaszországi Imola rendezi az országúti világbajnokságot.

Dér Zsolt szövetségi kapitány kihirdette a világbajnokságon induló magyar válogatott keretet:

  • Szeptember 25. (péntek): elit férfi időfutam, 32 km – Peák Barnabás, Filutás Viktor
  • Szeptember 26. (szombat): elit női mezőnyverseny, 144 km – Vas Kata Blanka
  • Szeptember 27. (vasárnap): elit férfi mezőnyverseny, 259 km – Valter Attila (tartalék: Dina Márton)

A csapatról Dér Zsolt elmondta, hogy a magyar válogatott összeállításában az elmúlt időszak eredményeit vette figyelembe. A női mezőnyben egyértelműen Vas Kata Blanka a legerősebb versenyző az augusztusi EB-n elért hatodik helyezésével és az országúti bajnoki címével. A férfiak mezőnyében ebben az évben kimagasló teljesítményt nyújtott Valter Attila többek között a Tour de Hongrie győzelmével, tartalékként pedig Dina Mártonra számít a kapitány, hiszen a pálya karakterisztikája ideális számára. Az időfutamon pedig egyértelmű választás volt Peák Barnabás a bajnoki címével. Filutás Viktor pedig az időfutam OB-n elért negyedik poziciójával és a mezőny OB-n elért győzelmével érdemelte ki a beválogatást.

Az imolai világbajnokságnak kihirdették a pontos útvonalait, aminek rajtja és célja a híres Enzo e Dino Ferrari autóversenypályán lesz. A mezőnyversenyben a 28.8 km hosszú kört a férfiaknak kilencszer (258.2 km), a hölgyeknek ötször (143 km) kell abszolválniuk. A kör 5.5 km hegymenetet tartalmaz helyenként 10 és 14%-os emelkedőkkel, így a férfi mezőnynek közel 5000 méter, míg a nőknek mintegy 2800 méter szintet kell leküzdeniük.

Az időfutam versenyekre egy viszonylag kevés szintemelkedést tartalmazó pályát jelöltek ki. A férfiak és a nők is azonos 31.7 kilométeres pályát kell teljesíteniük 200 méteres szintkülönbséggel.

 

Forrás: www.bringasport.hu – RSS