A Williams a Red Bull-lal akar harcolni

F1

2016. május 16. hétfő, 17:26

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Williams

Eddig úgy tűnt, hogy a Mercedes-Ferrari kettőse megingathatatlan az élen, de a Red Bull beleköpött a gyáriak levesébe. A Williamsnél viszont továbbra is a bikákat tekintik első számú célpontnak.

Bár a két Mercedes kiesését követően a Red Bull nyerte meg a versenyt, felülmúlva a Ferrarit is, Grove-ban nem tesznek le arról, hogy elkapják a Milton Keynes-iek grabancát. Az idei évadban a Williams az egyetlen, amely mindkét autójával, minden eddigi 2016-os futamon pontot tudott szerezni (Barcelonában Bottas 5., Massa pedig 8. lett), de ez keserű vigasz számukra, hiszen továbbra sem tudnak harcba szállni a dobogóért.

„A bokszfalon nagyszerűen dolgoztak, ahogyan a bokszkiállások is nagyon jól sikerültek, a csapatunk pedig egyre több önbizalmat merít a javulásból” – idézte Rob Smedley-t, a Williams teljesítményért felelős szakemberét az F1i.com. „Sajnos, az autónk tempója azonban most sem volt a legjobb. Bár a Red Bull nyelt, továbbra is üldözni fogjuk őket. Olyan keményen kell, ahogyan csak tudjuk, ennek érdekében pedig minél nagyobb teljesítményt kell kisajtolnunk az autóból.”

A brit mérnök Felipe Massát is méltatta, aki a 18. helyről zárkózott fel a pontszerzők közé. „A Felipe versenye sokkal összetettebb volt, kemény munka árán sikerült megkaparintanunk azt a négy pontot. Stratégia szempontjából jól teljesítettünk, azok után, hogy három kiállást terveztünk a számára, de utána változtattunk a gumitaktikán, hogy Felipének megfelelő tempója legyen az előzésekhez.”

„Sikerült túljutnia a McLareneken, aztán pedig Perez mögé került, őt viszont már nem tudta megelőzni. Felipe azt hozta, amit vártunk tőle, bár nagyon szerencsétlen volt a 18. rajthelye miatt. Mindannyian vétünk hibákat, de azt a fontos, hogy tanuljunk belőlük, és továbblépjünk” – tette hozzá Smedley.

Forrás: www.formula.hu – RSS