A Wolfsburg szerződtetné a Milan támadóját

Egyre valószínűbb, hogy Ante Rebic a nyári átigazolási időszakban négy év után búcsút int a Milannak.

A 29 esztendős támadó már huzamosabb ideje formán kívül játszik és gyakorlatilag az előző idény eleje óta elveszítette a helyét a Milan kezdőcsapatában. Ebben közrejátszott a hónapokig tartó sérülései és Rafael Leao fejlődése illetve kiváló teljesítménye a támadó-szekció bal oldalán. Mostanra Rebic csak kiegészítőemberré vált és az első két idényéhez képest jelentősen visszaesett a teljesítménye is.

A Calciomercato jelentése szerint Rebic nem tudta meggyőzni a Milan vezetőségét a teljesítményével és ennek következtében a nyáron búcsút inthet a klubnak. Az első számú kérője a Bundesligában szereplő Wolfsburg együttese.

A német klub már tavaly nyáron is megkörnyékezte a horvát futballistát, azonban akkor nem voltak adottak a feltételek a transzfer megvalósulásához. Februárban pedig a török élvonalbeli Fenerbahce szerette volna kölcsönvenni, ám a Milan nemet mondott, mert Olaszországban már véget ért az átigazolási időszak és nem lett volna lehetősége ideális helyettest igazolni Rafael Leao tehermentesítésére.

A Calciomercato arról ír, hogy a Milan vezetősége mintegy 15 millió eurót kér Rebic játékjogáért, akinek még több mint két évig, azaz 2025 nyaráig élő szerződése van a klubbal. Jó esély van rá, hogy a formán kívül lévő horvát futballista négy év után távozik és visszatérhet Németországba.

Rebic az idei szezonban 26 tétmeccsen lépett pályára és kevesebb mint 1000 játékperc alatt 3 gólt szerzett illetve 2 gólpasszt osztott ki.