A Zalaegerszeg középpályásával erősített a Fehérvár – HIVATALOS

Tovább formálódott a Fehérvár kerete az NB I 2024-2025-ös idényének rajtja előtt…

(Photo by Davor Javorovic/Pixsell/MB Media/Getty Images)

A Fehérvár hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a következő szezonra kölcsönvette a Zalaegerszeg jobbhátvédjét, Huszti Andrást.

A 23 éves labdarúgó Pécsett kezdett futballozni, majd Szombathelyen, az Illés Akadémián pallérozódott. 2018 nyarán igazolt az NB II-es Tiszakécskéhez, ahol 20 mérkőzésen 1 gól és 2 gólpassz került a neve mellé. 2019 júniusában Felcsútra szerződött, a Puskás Akadémia színeiben mutatkozott be az NB I-ben, majd egy évvel később Budafokra került kölcsönbe, ahol alapemberként 25 meccsen játszott az első osztályban.

Huszti 2021 nyarán Zalaegerszegre szerződött, ahol 2023-ban MOL Magyar Kupát nyert, majd az európai porondon is bemutatkozhatott. A 2023-2024-es szezon második felét Újpesten töltötte kölcsönben. Eddig összesen 83 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, melyeken 3 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott.

“Örülök, hogy Székesfehérvárra igazoltam, a Vidi nagy klub, komoly múlttal rendelkezik és a tavalyi szereplése is nagyon pozitív volt. Az új vezetőedzővel, Pető Tamással is leültünk beszélgetni, elmondta a céljait és hogy mit szeretne megvalósítani – ez is pozitív volt számomra. Alig várom már a közös munkát, sokat fogunk dolgozni és remélem, hogy minél eredményesebben tudunk majd szerepelni a bajnokságban és az Ekl-ben is” – nyilatkozta Huszti a klubváltásáról.

  fociclub

A A Zalaegerszeg középpályásával erősített a Fehérvár – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.