A ZTE látogat az éllovashoz

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga hetedik fordulóját. A listavezető Balmazújváros a ZTE-t fogadja, a Nyíregyháza Dorogon lép pályára.

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

A tavasszal nagyszerűen szereplő Soroksár magához tért az elmúlt napokban, miután az első négy fordulóban nyeretlen maradt, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. Teljesen egyforma a hazai és az idegenbeli mérlege: egyaránt 1-1-1, azaz egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. A csákváriak a legutóbbi négy mérkőzésükből hármat meg tudtak nyerni, s ezzel feljöttek az élmezőnybe. Az egyetlen negatívum: az első hatból a legkevesebb gólt szerezték, csak eggyel többet, mint a tizennegyedik helyen álló Soroksár. A budapesti csapat még soha nem nyert a Csákvár ellen az NB II-ben, sőt, a korábbi négy mérkőzésen csupán egy pontot szerzett.

BUDAÖRS FC–VÁC FC
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

Csákváron rendezik a találkozót, egyébként mindkét csapat albérletben játszik az őszi idényben. A Budaörs ettől független eredményesebb pályaválasztóként, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, az ezeken szerzett hat pont áll a neve mellett. A váciak az utóbbi hetekben nagyon jól szerepeltek, négy fordulóban kilenc pontot gyűjtöttek. Két bravúrgyőzelmet is arattak, idegenben legyőzték a jól kezdő Dorogot, majd a hatodik fordulóban, hétközben, győzni tudtak Dunaújvárosban a Balmazújváros ellen is. A listavezető ellen több gólt szereztek, mint az előző öt fordulóban összesen.

CEGLÉDI VSE–MOSONMAGYARÓVÁRI TE 1904
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

A ceglédiek hétközi idegenbeli mérkőzése, Zalaegerszegen, a világító berendezés meghibásodása miatt, félbeszakadt. Így az eredménysorukban győzelem a legutóbbi eredmény, otthon 1-0-ra legyőzték a jó formába lendült Vácot. A CVSE az összes eddigi pontját pályaválasztóként szerezte. Az MTE 1904 bravúrgyőzelemmel kezdte a szezont, de a legutóbbi öt fordulóban csupán két pontot gyűjtött. Vendégként a Kozármisleny elleni döntetlen a legjobb eredménye.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

A gyulai találkozón két olyan csapat találkozik, amely nyeretlen maradt az előző két fordulóban. Sőt, az akadémisták immár négy mérkőzésük óta nem győztek. Hazai pályán egy győzelem után egy vereség, majd egy döntetlen következett. A Siófok az eddigi három vereségéből kettőt az előző két fordulóban szenvedett el, az egyiket idegenben, Nyíregyházán, a másikat otthon a Dorog ellen. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a mindenkori pályaválasztó.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

Az újonc dorogiak megnyerték a legutóbbi két bajnoki meccsüket, győztek az MTE 1904 és a Siófok ellen. Hazai pályán eddig csak háromgólos, 2-1-es mérkőzéseket játszottak, de két győzelem mellett a Váctól kikaptak. A Nyíregyháza a hét közepén, meglepetésre, kikapott hazai pályán 4-0-ra a Kozármislenytől, ez az eddigi egyetlen magyarázhatatlan eredménye az idényben. Mind a két idegenbeli mérkőzését megnyerte 1-0-ra, vendégként sokkal sikeresebb, mint pályaválasztóként.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, augusztus 28., 17.30)

A kisvárdaiak a tabella második helyén állnak, de a legutóbbi négy találkozójukból csak egyet nyertek meg. Mindössze két hazai meccsük volt eddig, a Soroksárt nagyon simán megverték, a Puskás Akadémia ellen döntetlent játszottak. A 180 perc alatt öt gólt lőttek. A tavasszal még élvonalbeli Békéscsaba múltjához méltatlanul gyengén kezdte a szezont, de szerdán 5-0-ra kiütötte a Puskás Akadémia legénységét. Az előző öt fordulóban egy gólt szerzett, majd egy fordulóban ötöt. Vendégként háromból háromszor kapott ki, 0-6-os gólkülönbséggel.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–ZALAEGERSZEGI TE
(Vasárnap, augusztus 28., 18.30)

A listavezető képes nagyszerű játékra, s érik érthetetlen meglepetések. Pályaválasztóként kifogástalan a mérlege, az előző tavaszra visszanyúlva, a legutóbbi hat mérkőzéséből hatot megnyert. A ZTE ellen eddig három mérkőzést játszott pályaválasztóként, mindegyiken győzött, méghozzá kapott gól nélkül. A ZTE legutóbbi bajnokija félbeszakadt, a csapat pedig vezetett, léphetett volna előre a rossz bajnoki kezdés után. Vendégként három meccsen két pontot gyűjtött eddig, még nyeretlen. Mi több, március 11. óta nyeretlen idegenben.

HR-RENT KOZÁSMISLENY–SWIETELSKY SOPRONI VSE
(Vasárnap, augusztus 28., 19.00)

Az újonc Kozármisleny nagy bravúrt vitt véghez, 4-0-ra nyert Nyíregyházán. Az előző öt fordulóban csupán egyszer tudott nyerni… Pályaválasztóként, Pécsett, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. A soproniak szerdán 1-1-re végeztek otthon a Kisvárda ellen. A három idegenbeli mérkőzéséből egyet megnyert, kettőn vereséget szenvedett. A legutóbbi két idegenbeli meccsén öt gólt szerzett.

SZOLNOKI MÁV FC–CIGÁND SE
(Vasárnap, augusztus 28., 19.00)

A szolnokiak eddig háromszor nyertek, háromszor kikaptak. Tíz gólt szereztek, tízet kaptak. Mintha két különböző gárda játszaná a hazai és az idegenbeli mérkőzéseket! Szolnokon háromszor nyert, vendégként háromszor kikapott. A sereghajtó cigándiak idegenben három mérkőzésen egy pontot szereztek, Cegléden értek el döntetlent.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–SZEGEDI EOL SC
(Vasárnap, augusztus 28., 19.00)

Az akadémisták ötgólos vereséget szenvedtek szerdán, ritkaság, de a legtöbb gólt szerezték eddig, s legtöbbet is kapták. Felcsúton kettőből kettőt nyertek. A szegediek a szolnokiakhoz hasonló utat járnak, háromszor nyertek, háromszor kikaptak. Mindhárom vereségüket idegenben szenvedték el. Azaz: a Pancho Arénában két olyan csapat találkozik majd, amelyikből a pályaválasztó otthon még százszázalékos, a vendég pedig idegenben még nem szerzett pontot.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS