Abate: “Kessié bármely topklubban kezdő lenne”

Ignazio Abate, a csapat korábbi szélsőhátvédje szerint Zlatan Ibrahimovic kivételes dolgot vitt véghez a Milanban és úgy véli, hogy a Rossoneri teljesen megérdemelten jutott be a Bajnokok Ligájába. Az olasz játékos elismerő szavakkal illette Franck Kessiét és Theo Hernándezt is.

“Nem igazán tudom pontosan elmagyarázni, hogy mit jelent számomra a Milan. Itt születtem és itt nőttem fel, ez egy család számomra, amelyért a szívemet és a lelkemet beleadtam. Kötődöm a régi Milanhoz. A címer sokkal fontosabb, mint a mez hátulján szereplő név. Ezt jelenti nekem a Milan.” – mondta Abate.

“Ibrahimovic? Ő már nem ugyanaz a játékos, mint 10 évvel ezelőtt, de véleményem szerint egészen kivételes, amit mentalitás, karizma és magabiztosság terén adott a csapatnak. Van egy nagyszerű adottsága, méghozzá az alázat. Az edzéseken mindenkit felül akar múlni, mert meg akarja mutatni másoknak, hogyan lehet elérni a célokat. Ibrahimovic a különbséget jelenti.”

“Kessié? Európa összes topklubjában kezdőjátékos lenne. Ő egy természeti erő. Nem könnyű évente 50 mérkőzést lejátszani, plusz még a válogatott meccseken is részt venni. De ismétlem, hogy a fordulópont Ibrahimovic visszatérése volt. Zlatan mellett mindenki fejlődött: Kessié, Rebic, Calhanoglu, Saelemaekers és a többiek.”

“Hernández? Nagyon lenyűgözött engem. Ha védekezésben és támadásban is fejlődni fog, valóban a világ legjobb szélsőhátvédjévé válhat. Láttam Theót élőben is játszani és lenyűgöző.”

“Bőven van lehetőség fejlődésre, hiszen a csapat fiatal játékosokból áll. A Milan megérdemelte, hogy bejusson a Bajnokok Ligájába, mert egész szezonban a legjobb négyben volt a tabellán.”