Abate lett a Milan Primavera edzője

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ignazio Abate veszi át az ificsapat irányítását.

A korábbi olasz válogatott védő összesen 11 szezonon keresztül játszott a Milanban és 305 tétmeccsen öltötte magára a piros-fekete mezt, a mérlege 3 gól és 21 gólpassz volt. 2019-ben a szerződésének lejártával búcsút intett a klubnak, majd másfél évvel később bejelentette visszavonulását.

A Milan a hivatalos honlapján egy közleményben számolt be arról, hogy a 2022/2023-as idényben Abate lesz a Primavera csapat új vezetőedzője. A klub sok sikert kívánt Ignaziónak az új pozíciójához.

Abate az előző szezonban a Milan U16-os csapatánál kezdte az edzői pályafutását és sikeres idényt produkált, hiszen az ificsapatot egészen a Scudetto döntőjéig vezette. Az olasz szakember az edzői székben Christian Terni helyét veszi át, akit áprilisban ideiglenesen bíztak meg a Primavera irányításával.

A Milan Primavera az előző szezonban nagyon gyengén teljesített és éppen elkerülte az osztályozó helyeket, így végül sikerült kiharcolni a bennmaradást. A csapat mérlege 34 meccsen 13 győzelem, 4 döntetlen és 17 vereség volt, valamint 55 rúgott gól és 63 kapott gól.