Ádám és a portugálok

Nagy Ádámot, a magyar válogatott legfiatalabb tagját máris számos, az európai élmezőnyben jegyzett klubbal boronálták össze. Az Eb-n az általános meglepetést keltő magyar válogatottban mindkétszer kezdő, és kiváló teljesítményt nyújtó ferencvárosi fiatal most nyilatkozott először a jövőjéről.

UP-info Nagy Ádámnak már a korábbi válogatott szerepléseivel is sikerült felhívnia magára a nemzetközi szakma figyelmét, a télen a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Bursaspor megfigyelője, Nuri Khan például mindjárt az elmúlt 50 év legnagyobb tehetségének nevezte a magyar játékost. A törökök mellett a Chelsea érdeklődéséről is lehetett olvasni, az Európa-bajnokság közeledtével a Liverpoollal is szóba hozták, a kontinenstorna rajtjával pedig végképp elindult a pletykazuhatag, volt itt Freiburg, Bologna, Benfica, sőt, a Braga állítólag konkrétat ajánlattal is jelentkezett.

A spanyol Marca által egyenesen a válogatott motorjának nevezett Nagynak most természetesen sokkal fontosabb feladata van, az Eb-helytállás, mert egyedül az szól a jövőjéről.

Az esetleges átigazolása még csak bulvártéma.

A portugál Record című lapnak azonban ejtett pár szót a jövőjéről.

Minden idegszálával az Eb-re fókuszál Fotó: Hegedüs Gábor

Minden idegszálával az Eb-re fókuszál  •  Fotó: Hegedüs Gábor

„Megtisztelő lenne pótolni Renato Sanchest (a Benficából a Bayern Münchenbe igazoló 18 éves középpályást), és ha összejönne, én lennék a legboldogabb a világon, hiszen ez az álmom – mondta. – A Benfica mezét viselni és a Porto, a Braga vagy a Sporting ellen pályára is lépni hatalmas megtiszteltetés lenne. Nagy ugrás a karrieremben, de én akkor lennék boldog, ha azt érezném, hogy az edzőnek van szüksége rám, és persze nekem is fekszik a csapat stílusa.”

Nagy hozzátette: a rendszeres játéklehetőséget tartja a legfontosabb szempontnak, valamint jobban szeret hátravontabb szerepkörben futballozni, ahol labdát kérhet a védőktől. Így aztán nem meglepő, hogy az FC Barcelona két sztárja, Andres Iniesta és Sergio Busquets a példaképe, utóbbinak gyakorlatilag az övével megegyező a posztja. A Ferencváros fiataljának labdakérő szerepkörét egyébként Izland ellen is megtapasztalhattuk, angol kifejezéssel élve igazi box to box (tizenhatostól tizenhatosig) középpályást játszott, nem véletlen, hogy ő futotta a legtöbbet az egész mezőnyben.

A válogatott legutóbbi mérkőzésének legjobbja egyelőre azonban csak a franciaországi történésekkel foglalkozik, a torna végéig biztosan nem igazol sehová. „Nem lenne szerencsés, ha az Eb alatt döntenék a jövőmről. Most csak a jelenlegi feladatomra szeretnék koncentrálni. Aztán ha majd vége a kontinensbajnokságnak, és újra két lábbal állok a földön, leülök, és higgadt fejjel megnézem, hogy nekem melyik csapat lenne a legjobb.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS