Adli az algériai válogatottban fog játszani

Yacine Adli, a Milan játékosa a jövő hónapban csatlakozik az algériai válogatotthoz.

A 22 éves középpályást már tavaly nyáron megvásárolta a Milan vezetősége, azonban az előző szezonban még kölcsönben maradt a Bordeaux együttesénél. Adli korábban az U16-tól kezdve az U20-ig a korosztályos francia válogatottakban szerepelt és összesen 46 meccsen 15 gólt szerzett, azonban most úgy döntött, hogy egy másik országot fog képviselni.

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Adli az algériai válogatottat választotta. Ugyan Franciaországban született, azonban a szülei által rendelkezik algériai állampolgársággal.

Djamel Belmadi szövetségi kapitány meggyőzte Adlit arról, hogy Algériát válassza Franciaországgal szemben. A szabályok lehetővé teszik a kettős állampolgárságú futballisták számára, hogy nemzeti csapatot válasszanak a korosztályos válogatott után, amennyiben még egyik felnőtt válogatottban sem léptek pályára. Mivel Adli a francia nagyválogatottban eddig nem kapott lehetőséget, így szabadon dönthet a váltás mellett.

Folyamatban van a papírmunka és megtörtént a szükséges dokumentumok benyújtása a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felé annak érdekében, hogy Adlit hivatalosan is regisztrálják az algériai válogatott tagjaként.

A fiatal középpályás tehát a csapattársával, Ismael Bennacerrel együtt fog szerepelni az algériai nemzeti csapatban és már szeptemberben meghívót kaphat a keretbe.