Adriano Galliani ma 78 éves

Adriano Galliani, a Milan korábbi igazgatója ma ünnepli a 78. születésnapját.

Galliani 1944. július 30-án született Monza városában, Olaszországban. Az olasz szakember 1986-ban csatlakozott a Milanhoz és hosszú évtizedeken keresztül, összesen 31 éven át dolgozott a klub vezetőségében Silvo Berlusconi jobbkezeként. Gallianinak megkérdőjelezhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Milan a világ egyik legsikeresebb klubjává vált.

Az olasz igazgató 29 trófeát nyert a Milannal, szám szerint 8 Scudettót, 1 Olasz kupát, 7 Olasz szuperkupát, 5 BEK/BL-serleget, 5 Európai szuperkupát, 2 Interkontinentális kupát és 1 Klubvilágbajnokságot.

Egészen 2017 áprilisáig állt a Milan alkalmazásában, amikor is a Berlusconi által irányított Fininvest eladta a klubot. Galliani ügyvezető-igazgatóként és alelnökként is tevékenykedett a Milan háza táján. Több mint három évtizedig ő felelt az igazolásokért és általa olyan legendás játékosok szerződtek a csapathoz, mint Marco Van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Roberto Baggio, George Weah, Andriy Shevchenko, Rui Costa, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, Ricardo Kaká, Ronaldinho vagy éppen Zlatan Ibrahimovic.

Galliani 2018 ősze óta a Serie A-ba feljutott Monza ügyvezetőjeként dolgozik.

Isten éltesse sokáig!