Agárdy Ákos NHL draft-listás lett

Hoki.jpgBefejeződött a szezon a Dunaferr-nevelésű hokikapus, Agárdy Ákos számára a kanadai junior A-ligában, mivel csapata a play-off második fordulójában kiesett.

A Collingwood Blues az alapszakaszban a North divisionban szerepelt, és a negyvennyolc meccsen szerzett ötvenegy pontjával a harmadik helyen zárt. A play-off első körében a Seguin volt a Blues ellenfele, és 4-3-as összesítésben szerezte meg a továbbjutást. A második kanyarban már nem ment a Collingwoodnak, és 4-0-ás összesítéssel búcsúzott a divízió-elődöntőben a Stouffville ellenében. A legutolsó meccset kétszeres hosszabbításban vesztette el a Collingwood 2-1-re. Ezen a találkozón ötvennyolc lövésből ötvenhatot védett Agárdy, amely közel kilencvenhét százalékos védési hatékonyság. Összességében a dunaújvárosi fiatal 92.5 védési hatékonysággal fejezte be a play-offot, ami nem rossz eredmény. Sokkal jobb is lehetett volna a statisztikája, de az egyik meccsen rossz napot fogott ki, le is kellett cserélni, és ez a mérkőzés alaposan lerontotta az összteljesítményét.

A szezon azonban nem ért véget a 18 éves dunaújvárosi játékos számára, hiszen a héten jelentkeznie kell a Kingston Frontenacs csapatánál, amely az OHL-ben szerepel. Egyelőre tesztelik itt a kapust, a szerződtetéséről később döntenek. Az OHL-ről talán csak annyit: az OHL győztese a Memorial Kupát veheti át, amely a Stanley Kupa után a második legértékesebb serleg Kanadában.

Ami a fentieknél is fontosabb, az az, hogy Agárdy azon kevés kiválasztottak egyike, akit fölvettek az NHL draft-listjára, vagyis a májusi játékosbörzén ő is azok között lesz, akikből az NHL-klubok válogathatnak. (www.sportforum.hu)