Air Race: áprilisban rajtol a légi bajnokság

versenyzok.jpg

Stockholm (SWE), Detroit (USA) és Valencia (SPA) neve idén jelenik meg először a 2008-as világsorozat helyszínei között.

Új ország, új városok és új pilóták az Air Race 2008-as naptárában.

A világ minden részéről érkeztek helyszínajánlatok (összesen 44 darab), amelyek mindegyikét fontolóra vették a szervezők a Red Bull Air Race versenynaptárának véglegesítése előtt.
Stockholm (SWE), Detroit (USA) és Valencia (SPA) neve idén jelenik meg először a 2008-as világsorozat helyszínei között.
Rotterdam – a 2005-ös sikeres hollandiai Air Race futam megrendezése után – ismét bekerült a naptárra.

Áprilisban felszállnak a versenyzők

A 2008-as Red Bull Air Race Világverseny összesen tíz várost érint, amelynek évadnyitója hagyományosan Abu Dhabi-ban lesz április 10-én és 11-én.
A 2007-es év helyszíneiből San Diego, London, Budapest, Porto és Perth szintén szerepel a naptárban.

– Izgalmas időszaka ez a Red Bull Air Race futamoknak. Arra számítok, hogy a megfelelő versenyformának, a helyszínt biztosító, pazar szépségű városoknak és a világ legképzettebb, versenyre kész pilótáinak köszönhetően fantasztikus lesz a 2008-as évad – nyilatkozta Bernd Loidl, a Red Bull Air Race elnöke.

Idén először: 12-en a versenynapokon

Minden verseny két versenynapból áll: a kvalifikációs napból és magából a versenynapból.
Az új versenyforma szerint idén először mind a tizenkét pilóta részt vesz a versenynapon.

Ami még az idei sorozatot jellemzi, hogy tizenketten küzdenek majd a futamokon. A dél-afrikai Glen Dell az Air Race 2008-as bajnokságán debütál, míg a holland Versteegh és a német Klaus Schrodt visszavonul a sportágtól.
Így a 2008-as versenyen tizenkét pilóta versenyez a világ legjobbjai közül, és repüli végig az embert próbáló, légi szlalom-pályákat, hogy elnyerje a leggyorsabbnak járó pontokat.

Az összesített verseny győztesét az Air Race zárófutamán koronázzák majd bajnokká az ausztráliai Perthben, novemberben.

www.extrem.hu