Alig egy hónap, és a sport, a zene lesz főszerepben Nagyatádon!

Szeptember 23-án, szombaton szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Nagyatádra, a Szent István Parkba, a Eunice Kennedy Shriver Emléknapra. 

14.20-kor közös, zenés bemelegítés lesz az integrációt erősítő, az összetartozást jelképező fáklyás futásra, univerzális gyaloglára, amelynek távja kb. 1km hosszú.

A fáklyás futás-gyaloglás rajtja 14.30-kor indul. Speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják a mezőnyt.

Közreműködik: a fitnesz világbajnok Kállai Ildikó.

A rendezvény további részében fellép többek között az Animal Cannibals, a Desperado, Gáspár Laci, Peller Károly, Baby Gabi, az Acoustic Classroom Zenekar, Havasi Gábor és a Tam-Tam együttes, a Gaudate Jelnyelvi Kórus, de színpadra lépnek értelmi fogyatékossággal élő előadók, nagyatádi néptáncosok, a városi kötélugrók és ritmikus gimnasztikázók is.

Lesz ének, zene, tánc, színházi produkció, jókedv és nevetés bőségesen.

Senki ne felejtse otthon a tornacipőjét, hiszen a főtér területén folyamatosan adottak a sportolási lehetőségek!

Minden program ingyenes!

Az EKS nap célja, hogy együtt ünnepeljük a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség alapítójának Eunice Kennedy Shriver asszonynak rettenthetetlen bátorságát és hatását a világra; hogy közelebb hozzuk az érdeklődők számára az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok tehetségét.

 

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS