Az amerikai palacsintát nagyon szereti a család. A juharszirup viszont elég megosztó. Természetesen ehetjük lekvárral is, de reszelt almát vagy körtét is keverhetünk a tésztához, úgy is nagyon finom lesz.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 6 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db közepes alma reszelve
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat és a tejet. Meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát, majd a tésztához adjuk. Sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Tapadásmentes sütőben sütjük.
Tipp! A tésztához keverhetünk kicsi fahéjat is. Porcukorral tálalhatjuk.
Jó tudni! A sütéshez nem kell már külön olaj. A sütőportól kicsit megemelkedik, ezért lesz vastagabb. A cukrot el is hagyhatjuk, ha a natúrabb ízeket kedveljük. Szénhidrát csökkentett lisztet is használhatunk.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Liszt |
Tej |
Cukor |
Tojás |
Alma |
|
Energia |
370 kcal |
44 kcal |
390 kcal |
143 kcal |
52 kcal |
Fehérje |
12,3 g |
3,0 g |
0 g |
12,6 g |
0,2 g |
Zsír |
1,3 g |
1,5 g |
0 g |
9,5 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
76,3 g |
4,7 g |
99,9 g |
1,8 |
13,8 g |