Alonso elérhette volna Fangio szintjét

F1

2016. augusztus 9. kedd, 08:55

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi, McLaren

A McLaren-Honda spanyol F1-es pilótája beszélt a karrierjéről, arról, hogy elégedett azzal, amit elért – azonban továbbra is nyerni akar és a jövő évtől az izgalmak visszatérését várja.

Fernando Alonso adott egy terjedelmes interjút a Formula-1 hivatalos weboldalának – a kétszeres világbajnok beszélt arról, hogy mit szeretne elérni, hogy mit ért el már eddig és arról is, hogy szerencsésnek érzi magát a karrierje miatt.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy a teljes karrierem során világbajnoki címekért küzdhettem” – mondta Alonso. “Igen, voltak még jó lehetőségeim, de ilyen vagy okból nem nyertem többet” – utalt arra, hogy a két címe mellett jópárszor egy hajszállal maradt le az év végi első helyről.

Alo2

Arról is megkérdezték, hogy ha egy kicsit szerencsésebb, szerinte elérhette volna Juan Manuel Fangio öt világbajnoki címét. “Valószínűleg igen, de a karrierem útja véget érhetett volna a gokartozással is, úgyhogy minden tökéletes számomra”.

“Valószínű, hogy a siker a legfontosabb ahhoz, hogy élvezzük a Formula-1-et, hiszen azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. A dobogón állni, versenyeket, akár bajnokságot nyerni, ezeket a pillanatokat élvezzük. Ezen felül viszont más dolgok is, amiket lehet élvezni. A sok utazás, amely lehetővé tette számomra, hogy olyan országokat lássak, amelyekbe egy másik életben sosem jutottam volna el. Boldog vagyok azok miatt, amiket a sport adott nekem.”

“Mindig változunk és nem csak pilótaként. Egy 19 éves és egy 35 éves személy között nyilvánvalóan nagy a különbség. Ez minden kapcsolaton meglátszik, család, barátok, a csapattal való kapcsolat, a munkafolyamatok és a média kezelése is ilyen. Minden változik és nem azért, mert te egy irányba akarsz fejlődni, hanem azért, mert az élet megváltoztat.”

“A jövő évi szabályok valószínűleg visszahozzák az izgalmat azzal, hogy az autók jóval gyorsabbak lesznek. Még egy világbajnoki cím a fő cél és nagyon keményen dolgozunk ezen a projekten. Még mindig ez az a cél, amit Fernando el akar érni” – tekintett előre a következő szezonra a kétszeres világbajnok.

Forrás: www.formula.hu – RSS