Alonso jól döntött, amikor eljött a McLarentől

alonso.jpg

A Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone egy német hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, szerinte Fernando Alonso jól döntött akkor, amikor az előző szezon végén eljött a McLarentől.

A kétszeres világbajnok, és a wokingi alakulat kapcsolata rendkívül viharosra sikeredett, és az előző idényben gyakran lehetett olvasni Alonso és márkatársa, Lewis Hamilton háborújáról, illetve a kémkedési botrányról, amelynek előbbi versenyző is mellékszereplőjévé vált.

Úgy tudni, a spanyol nehezményezte, hogy a McLaren egyenlően kezeli őt az újonccal, és állítólag ezért történt az, hogy Alonso a Magyar Nagydíj előtt megzsarolta Ron Dennis csapatfőnököt: vagy elsőszámú pilóta lesz, vagy új bizonyítékokat ad át a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) a kémkedési ügyben. Mint ismert ugyanis, a világbajnok és a McLaren tesztversenyzőjének, Pedro de la Rosának levelezése volt az egyik perdöntő bizonyíték, ami miatt a wokingiakat végül súlyosan megbüntette a szövetség.

A Forma-1 nagyura ugyanakkor azt mondta a német Sport-Informations-Dienst hírügynökségnek, senki nem tudhatja, hogy valóban zsarolásról volt-e szó, így az sem egyértelmű, milyen események is vezettek a történtekhez.

– Ez egy spekuláció. Nem tudjuk, hogy mit ígértek neki (Alonsónak), amikor úgy döntött, eljön a Renault-tól. Talán azt mondták, elsőszámú pilóta lesz, és ez sosem történt meg – mondta Ecclestone.

Alonso végül egyetlen szezont töltött a McLarennél, majd közös megegyezéssel távozott az istállótól, és visszatért a Renault-hoz, amellyel 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címeket nyert a Forma-1-ben. A francia csapat azonban az előző esztendőben visszaesett a mezőnyben, és valószínűleg idén sem tudja még felvenni a versenyt a legjobbakkal, köztük a wokingi alakulattal sem. A hírügynökség ezért azt kérdezte a Forma-1 nagyurától, hogy szerinte a spanyol jól döntött-e akkor, amikor eljött a McLarentől: igen, biztosan- hangzott a rövid, de annál egyértelműbb válasz.

Ecclestone szót ejtett Alonso tavalyi csapattársáról, Hamiltonról is, aki debütáló szezonjában egyetlen ponttal kapott ki a világbajnoki címért folytatott harcban a ferraris Kimi Räikkönentől. A 77 éves brit szerint nem a pilóta, hanem az istálló hibája volt, hogy végül újoncként nem avatták bajnokká.

Forrás: f1hirek.hu