Andalúziai kaland

Az U14-es válogatott Dokmanovics Milán öt napot a Baloncesto Sevilla korosztályos csapatával edzhetett. A 199 centiméter magasra megnőtt fiatalember azért is igyekszik, hogy visszahívják Spanyolországba.

Lakner Gábor Dokmanovics Milán nyáron az U14-es válogatott tagjaként részt vett a szlovéniai nemzetközi tornán, ahol külföldi szakemberek érdeklődését is felkeltette. Lóránt András menedzser közbenjárásával most három napot tölthetett el a Baloncesto Sevilla korosztályos csapatával, ahol édesapjával, a Kecskeméten edzősködő Dokmanovics Milivojjal együtt értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

„Az edzések nagyon kemények voltak, és a védekezést helyezték előtérbe. Három edző foglalkozott a csapattal, amelynek a tagjai egy évvel idősebbek voltak nálam, amellett az egyéni képzést egy negyedik tréner tartotta – eleveníti fel emlékeit honlapunknak a 14 évesen 199 centiméter magasra megnőtt Milán. – Fizikailag erősebbek voltak nálam a többiek, viszont azt mondták rám, hogy vajkezem van. Még ha rossz technikával dobtam kosárra, akkor is bementek a kísérleteim. A magasságom miatt eddig főleg a palánk alatt szerepeltem, ott viszont azt tanácsolták, játsszak a hármas poszton. Ahhoz még ügyesednem kell, de nem lenne ellenemre, ha a mezőnyben szerepelhetnék.”

U14fiuvalogatott_vagott

Dokmanovics Milán 5-ös számú mezben az álló sor jobb oldalán

A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia hallgatója az elmúlt évben robbant be igazán. Édesapja szerint szép jövő állhat előtte, főleg, ha fizikailag és mentálisan is fejlődik.

„Nagyon jó visszajelzés volt a sevillai lehetőség, láttuk, miben kell még Milánnak erősödnie. Útmutatót kaptunk ahhoz, hogyan lehet felépíteni – veszi át a szót Milivoj, aki korábban szintén kosarazott. – Érdekes volt látni, hogy a fiatalokat egyáltalán nem posztra képzik, hanem mindenkinek ugyanazt kell tudnia a labdával. Szerintem ez a szemlélet kell ahhoz, hogy komplex játékosokat lehessen képezni. Nem a jelent nézik, hanem a jövőt: az a fontos, hogy hová lehet eljuttatni a fiatalokat. A fiatalok rendkívüli alázattal, nagy elszántsággal és igen keményen edzenek, nem véletlen, hogy nyáron Szlovéniában a korosztályos csapatuk hatvan ponttal verte a magyar válogatottat.”

Dokmanovicsék úgy váltak el a spanyol klubtól, hogy tartják a kapcsolatot. Milán az útmutatás mellett motivációt is kapott az edzésmunkához.

„Nem mindennapos az ilyen lehetőség, nagyon odatettem magamat Sevillában, hogy jó benyomást keltsek. Nagy élmény volt, szeretném, ha visszahívnának, azért is dolgozom a folytatásban minden egyes edzésen.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS