Andrássy László 80 évesen is függeszkedni akar

Ma nyolcvan éves Andrássy László, az egykori kiváló újpesti judós, aki edzőként is maradandót produkált. Sajnos, a tervezett ünneplésbe beleszólt a vírusinvázió, így az UTE szakosztályának tervezett összejövetelét el kellett halasztani.

Pedig minden olyan precízen el volt tervezve. Az ünnepelt – akinek ma, október 4-én van a születésnapja – egyéni bemutatóval is készült az október 2-án, pénteken estére meghirdetett összejövetelre.

– A szakosztályban egy fiatal hölgy megkapta a fertőzést, így a legutolsó pillanatban, pénteken le kellett fújni a programot – közölte sajnálattal Andrássy. – Pedig az egész szakosztály mozgásban volt, jómagam pedig egy elég ritka bemutatóra is készültem. Megfogadtam ugyanis, hogy a 80. születésnapomon lábkulcs nélkül, függeszkedve fogok felkapaszkodni a kötél tetejéig. A felkészülésem során ez már többször sikerült is, és nagyon remélem, hogy a karanténok letelte után csak lesz rá lehetőségem, hogy bizonyíthassam: még lendületben vagyok.

Andrássy László életútja és jelenlegi edzettségi állapota mindenki elé példaként állítható. Az ő példája is igazolja, hogy az egészséges életmód, a folyamatos edzésgyakorlatok milyen sokat jelenthetnek. Igaz, ezért a fizikai jólétért nem keveset kell tennie emberüknek. A Dunakeszi Alsón lévő családi házának pincéjében ugyanis jó ideje működik egy olyan edzőterem, ahol sokféle gyakorlat végzésére nyílik lehetősége. S amikor a kondigép, a futószalag, a szobakerékpár és a többi sportszer nem elégíti ki, akkor kerékpárra pattan és leteker egy testreszabott távot. Van miből választania, ugyanis mint a kerékpározás megszállottja, nem kevesebb, mint tíz különböző kétkerekű közül választhatja ki az éppen legszimpatikusabb példányt.

Az ünnepelt a sajnálkozáson túl azt is elmondta, mindenképpen edzésben marad, akár sikerül megtartani a közeljövőben a tervezett szakosztályi összejövetelt, akár nem. Édesapja példája egész életében elkísérte. Tőle örökölte a sport szeretetét, aki még kilencvenes éveiben is hosszú sétákkal igyekezett megtartani a fizikai jólétét.

Mit is mondhatnánk ebben a helyzetben? További jó egészséget, kemény edzéseket kívánunk Andrássy Lászlónak és azt, hogy legyen lehetősége mielőbb egy nyilvános függeszkedésre is…

(jochapress / Jocha Károly)

.