André Silva: “Csodálatos érzés itt lenni a Milanban”

A Milan a hét elején jelentette be André Silva átigazolását, aki a portugál élvonalban szereplő FC Portótól érkezett. A 21 éves csatárt az érzéseiről, a klubról, a példaképeiről és a céljairól kérdezték.

“Nagyon boldog vagyok. Már láttam az edzőközpontot Milanellóban és tényleg lenyűgöző volt. Remélem, hogy minden jól fog menni. Ez egy gyönyörű sportközpont és alig várom a kezdést. Nagyon meglepett a lehetőség és örülök, hogy itt vagyok a Milannál, ez csodálatos érzés. Olyan, mint egy valóra vált álom.” – mondta André Silva, aki a klub negyedik nyári szerzeménye és a hivatalos információk szerint 38 millió euróért érkezett.

“A Milan történelmet írt a Bajnokok Ligájában és amint lehetőségem volt csatlakozni a csapathoz, örömmel fogadtam a megkeresést és nem hagyhattam ki ezt az esélyt. Örülök, hogy a klub igazán akart engem. Példaképeim? Amikor kicsi voltam, Ronaldo játékát figyeltem, aki egy ideig itt játszott a Milanban. Ezt követően Cristianót követtem figyelemmel. Ő a világ legjobbja. Emlékszem Rui Costára is, de akkor még nagyon fiatal voltam. Célok? Remélem, hogy a csapat megnyeri a bajnokságot és a lehető legtöbb mérkőzésen győzni fog. Személy szerint a legjobb formámat akarom nyújtani, hogy segítsek a Milannak a kitűzött célok elérésében.”

“A tárgyalások titokban zajlottak, senki nem tudott róla az ügynökömön és a családomon kívül. Nagyon boldog vagyok, mert ez egy nagy lépés a karrieremben. Most a Konföderációs kupán fogok játszani, majd visszajövök és minden tőlem telhetőt bele fogok adni.” – tette hozzá.

André Silva a szezonban 44 tétmeccsen 21 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, emellett 8 gólpassz is kiosztott.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS