Argentin tehetséget igazolt a Benfica – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Benfica immár hivatalosan is megerősítette az argentin középpályás érkezését…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A Benfica hivatalos csatornáin számolt be róla, hogy leigazolta az argentin Estudiantes La Plata tehetséges középpályását, Benjamín Rollheisert. A megbízható sajtóinformációk szerint 9.5 millió dollárt fizetnek a játékjogáért, a játékos szerződése pedig 2029-ig köti őt új csapatához.

A 23 éves sokoldalú szélső korábban a Deportivo Sarmiento és a patinás River Plate csapatában szerepelt, utóbbinál nagy tehetségnek számított, azonban a felnőttek között nem tudott gyökeret verni magának. Rollheiser 2022 júniusában került vissza az Estudianteshez, melynek annak idején már az utánpótlásában is megfordult. A La Plata-i egylet színeiben már a 2022-es második kiírásban állandó játéklehetőséghez jutott, 2023-ban pedig abszolút alapemberré vált.

Rollheiser a Liga Profesional legutóbbi kiírásában mind a 27 meccsen pályára lépett, ezalatt hat találat és három előkészítés fűződött a nevéhez. Emellett csapata Copa Sudamericana menetelését 11 találkozón hat góllal támogatta, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt 13 mérkőzésen két asszisztot jegyzett.

A Benfica argentin kontingensét eddig két rutinos játékos, Ángel Di María és Nicolás Otamendi alkotta, a most leszerződtetett Rollheiser mellett pedig hamarosan Gianluca Prestianni is aláírhat a csapathoz.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Argentin tehetséget igazolt a Benfica – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.