Arsenal: az “ágyúsok” is kiszemelték a Sporting ászát! – sajtóhír

Lapértesülések szerint a Sporting Lisszabon elképesztő góllövő formában futballozó csatára, Viktor Gyökeres neve már az Arsenal nyári kívánságlistáján is szerepel.

A 25 esztendős svéd csatár valami egészen ihletett formában ontja a gólokat azóta, hogy a mögöttünk hagyott nyáron az angol másodosztályú (Championship) Coventry City együttesétől a portugál Sportinghoz igazolt.

A 19-szeres svéd válogatott játékos 37 tétmérkőzésen 33 gólnál és 12 gólpassznál jár az idényben, amivel minden bizonnyal már az első szezonját követően is igen komoly kihívás elé állítja majd a Sporting vezetőségét, már ami a megtartását illeti.

Sajtóhírek szerint ugyanis olyan klubok, mint például az angol Arsenal is felfigyelt már Gyökeres teljesítményére. Az angol sportsajtóban egyre több helyen említik, hogy a klasszikus középcsatár nélkül szereplő “ágyúsok” gépezetében lehetne az a bizonyos ‘utolsó láncszem’ Gyökeres a nyáron.

A svéd csatár szerződtetése azonban a kimondottan drága kategóriába tartozhatna, ugyanis Gyökeres piaci értéke alig egy év alatt máris megnégyszereződött (!): a nyári klubváltás idején 13 millió euróra taksálták a csatár játékjogát, ami mostanra már 55 millióra rúg (forrás: Transfermarkt). Nem mellesleg, a játékost szerződése 2028 nyaráig szól Lisszabonban – Ahol a hírek szerint 85 millió euróban határozták meg a kivásárlási árát.

fociclub

A Arsenal: az “ágyúsok” is kiszemelték a Sporting ászát! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.