Arsenal: ‘őrült’ üzletre készülnek az ágyúsok! – sajtóhír

A portugál Correio de Manha című lap beszámolója szerint Mikel Arteta menedzser külön kérésére az Arsenal kész hatalmas összeget áldozni a Sporting Lisszabon 22 esztendős mozambiki válogatott játékosának, Geny Catamonak a megszerzéséért.

A 22 esztendős mozambiki válogatott futballista idén nyáron került fel a Sporting felnőtt csapatához, ahol egyből meghatározó játékossá lépett elő. A védelem és a középpálya két szélén bevethető Catamo jó játéka mellett eredményesen is futballozik, ezt bizonyítja 13 meccsen jegyzett 2-2 gólja és gólpassza.

A portugál sajtóban megjelentek szerint Catamo máris felkeltette számos európai élcsapat figyelmét, különösen az Arsenalét.
Az “ágyúsok” megfigyelői a hírek szerint több alkalommal is a helyszínen figyelték már a hátvéd teljesítményét, akit ugyan csupán 2025-ig köt szerződése a Sportinghoz, ám a lisszaboniak bebiztosították magukat egy állítólagos 60 millió eurós kivásárlási árral.

A 18-szoros mozambiki válogatott játékos piaci értékét mindössze 1,5 millió euróra taksálják jelenleg (forrás: Transfermarkt), így elsőre egészen bődületes összegnek hangzik a feltételezett kivásárlási ár.

A Correio de Manha beszámolójában egyébként azt is említi, hogy az Arsenal és Mikel Arteta menedzser akár már a januári átigazolási időszakban konkrét lépéseket tehet Geny Catamo játékjogának a megszerzése érdekében.

fociclub