Azért, mert ősz van, közeledik a tél, ne felejtsük el a salátákat. Szerencsére az üzletek ilyenkor is tele vannak finomabbnál finomabb zöldségekkel, gyümölcsökkel, amiket bátran használjunk, keverjünk. Íme, egy példa, ami nemcsak finom, hanem egészséges is, tele vitaminokkal, rostokkal.
Elkészítési idő: kb. 15 perc + 1 óra
Hozzávalók:
- 1 db avokádó
- ½ jégsaláta
- 5 szem koktélparadicsom
- 3 különböző színű kaliforniai paprika
- ½ doboz csemege kukorica
- ½ fej lilahagyma
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
A jégsalátát megmossuk, csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az avokádót félbe vágjuk, kivesszük a magját és kikanalazzuk a belsejét. A paradicsomokat felezzük, a paprikákat kockákra, míg a lilahagymát csíkokra vágjuk. A kukoricával együtt az egészet hozzáadjuk a jégsalátához. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citrom levével. Jól összeforgatjuk és egy órára a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Az avokádó héjában tálalhatjuk.
Tipp! Bármilyen más zöldséget, gyümölcsöt adhatunk hozzá, ami ízlésünknek megfelel.
Jó tudni! A zöldségeknek, gyümölcsöknek magas a rosttartalma, ami nagyon fontos, főleg székrekedéses probléma esetén.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Avokadó |
Jégsaláta |
Paradicsom |
Paprika |
Kukorica konzerv |
|
Energia |
160 kcal |
10 kcal |
18 kcal |
27 kcal |
86 kcal |
Fehérje |
2 g |
0,6 g |
0,8 g |
1,0 g |
3,2 g |
Zsír |
14,6 g |
0,1 g |
0,2 g |
0,2 g |
1,8 |
Szénhidrát |
8,5 g |
2,1 g |
3,8 g |
6,3 g |
19 g |