Hatvannégy, búcsú

Befejeződött a magyaroknak az ifjúsági tollaslabda-világbajnokság Limában. Madarász Réka és Pytel Bence egyesben a 64 között búcsúzott, mint ahogy a két párosnak is a második körben ért véget a verseny.

Pusztai Viola Az egyéni versenyek második napján még két magyar versenyző várhatta a küzdelmeket a főtáblán a limai ifjúsági tollaslabda-világbajnokságon. Nyernie azonban – ahogy az várható volt – Madarász Rékának és Pytel Bencének sem sikerült a 64 között. Előbbit a tizedik kiemelt török Aliye Demirbag búcsúztatta 2-0-val, pedig ahogy a szettarány mutatja (23-21, 21-18) a magyar lány nem adta olcsó a bőrét. Utóbbi a tizenharmadik helyen rangsorolt szingapúri Kin Jeu Loh ellen mérkőzött, és ugyancsak két játszmában (21-16, 21-10) maradt alul.

Madarász Réka Forrás: Badminton Photo

Madarász Réka  •  Forrás: Badminton Photo

Párosban szintén a 32 közé jutásért küzdöttek a magyarok, de sikertelenül. A Madarász Réka, Sándorházi Vivien kettős a tizenhatodik kiemelt tajvani Wan Ting Chen, Chia Hsin Lee duótól szenvedett nagyon sima, 2-0-s vereséget (21-8, 21-3). A Pytel Bence, Szenjai Balázs párosnak sem volt esélye a malajziai Aaron Csja Teng Fong, Vui Jik Szoh kettős ellen, amely két 21-7-es szettben múlta felül őket.

A magyarok a folytatásban már csak a lelátóról nézhetik a „nagyok” küzdelmeit, de ahogy Jaszen Boriszov szövetségi kapitány a vb előtt mondta: abból is sokat tanulhatnak a fiatalok.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS