Az álmok valóra váltak a Nemzeti Lovardában

14 csapat állt starthoz idén a budapesti CSIO Furusiyya FEI Nemzetek Díjában. Az első fordulótól szinte teltház szurkolta végig az 55 lovaglást, ami után a magyar díjugrató válogatott az élre került. Nyolc csapat folytathatta a küzdelmeket. A második forduló krimibe illő izgalmakat hozott, a kitartó közönség visszafogott lélegzettel figyelte a felújítás előtti Tattersallban az utolsó Nemzetek Díját. A tavalyi győztes dán csapat, akiket idén is Lars Pedersen vezetett, 12 hibaponttal biztosan a harmadik helyen zártak. A Roberto Arioldi által vezetett olasz csapat két forduló után 4 hibaponttal állt. Németh István szövetségi kapitány összeszokott válogatottja minden tervet és reményt megvalósítva, kiegyensúlyozott, tudatos produkciókat mutatott be pályáról-pályára. Elsőként Hugyecz Mariann Chacco Boyjal teljesített dupla hibátlant.

PC-01 hugyecz mariann- chacco boy

Ezután ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel 0-4-gyel ment, majd harmadikként, Horváth Balázs is a kimagasló értékű dupla 0-át hozta Zordonnal.

 

PC-03 Horváth Balázs- Zordon

Befejező lovasunk, Tóth László Istivel az első fordulóban csak hatot ugrott, majd a záró körben 4 hibapontot lovagolt.

PC-04 Tóth László- Isti

A két forduló után az eredmények összesítése pontegyenlőséget mutatott Olaszország és Magyarország között, jöhetett az összevetés. A legtürelmesebb nézők sem bírták már ülve, amikor az olasz Luca Marziani Tokyo du Soleillel egyet verve 42,79 másodperccel ért célba. Jött a mi fiúnk, ifj. Szabó Gábor, aki hűséges társával, Timpex Bölcsésszel a kettesugrás első elemét leverve begyújtotta az addig is égő rakétákat és 39,52 másodperccel célba ért.

PC-05 szabó gábor ifj- timpex bölcsész

A magyar válogatott teljesítménye azt jelentette, hogy 18 évvel a budapesti és 8 évvel a kiskunhalasi CSIO csapatverseny sikere után újra első lett Magyarország! Németh István szövetségi kapitány legénységének győzelmét kitörő örömmel ünnepelte a búcsúzó Nemzeti Lovarda és minden magyar lovas szív.

PC-08 5271

 

Fotó: Hajdu Krisztina

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS