Az Apple felvásárolhatja a McLarent

F1

2016. szeptember 21. szerda, 17:40

Egy meglepő, és egyben nagy horderejű hír látott napvilágot a brit sajtóban, miszerint a világ egyik legnagyobb informatikai cége a legendás brit autógyártóval és versenycsapattal folytat tárgyalásokat.

mclaren-woking

Az információt a Financial Times hozta nyilvánosságra, felfedve, hogy az amerikai óriásvállalat 1-1,5 milliárd fontot is hajlandó lenne fizetni a McLarennek, attól függően, hogy mekkora mértékben szállnának be a csapat életébe. A lap szerint még a lehetőségek között van a teljes felvásárlás, egyes részlegek felvásárlása vagy a „stratégiai befektetés” opciója is.

A McLaren Technology Group persze jóval több az F1-ben közszemlén lévő versenyistállónál – a Ron Dennis vezérigazgató által irányított vállalat profilja szerteágazó, és nem is csak a járműiparra terjed ki: sportautókat gyártanak, a McLaren Applied Technologies révén az autósportokba és az élet más területeire is készítenek elektronikai eszközöket, de az Absolute Taste révén még egy étkeztetési vállalat is hozzájuk tartozik.

Az Apple-t persze elsősorban az autógyártás érdekelheti, hiszen maguk is már két éve dolgoznak egy önjáró elektromos autó kifejlesztésén, így bizonyára hasznukra válna egy nagy tapasztalattal rendelkező és világszintű elismertségnek örvendő vállalat szakmai segítsége.

A hír egyelőre arról szól, hogy a felek tárgyalásban állnak, és az persze már egy másik kérdés, hogy Ron Dennis mennyire lenne hajlandó – ha egyáltalán – feláldozni a McLaren Csoport identitását. A vezérigazgató még az F1-ben kevés sikert hozó elmúlt néhány év során is előszeretettel hangoztatta, hogy a McLaren cégcsoport összességében továbbra is nyereséges.

Forrás: www.formula.hu – RSS