Az Atlético csatára a Milan kiszemeltjei között

A Milan vezetősége a nyári átigazolási időszakban csatárt szándékozik igazolni és a felmerülő nevek között szerepel az Atlético Madrid futballistája, Alvaro Morata is.

Luca Biachin, a La Gazzetta dello Sport újságírója szerint a Milan érdeklődik Morata iránt, akinek 2024 nyaráig szóló szerződése van az Atlético Madriddal. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy hosszabbítani fog és elképzelhető, hogy a nyáron búcsút int hazájának.

A 30 esztendős támadó szeretne visszatérni Olaszországba, ahol az elmúlt években több szezont is töltött a Juventus együttesében, amellyel két Scudettót nyert.

A Gazzetta szerint az Atlético körülbelül 15-20 millió euróért megválhat Moratától a nyáron és ez az összeg kedvező lehet a Milan számára, amely nagyon kedveli a játékát. A spanyol válogatott csatár számára Olaszország egy opció lehet a jövőt tekintve, viszont az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokból is kapott ajánlatokat.

Nem ez az első alkalom, hogy Moratát szóba hozzák a Milannal, ugyanis 2017 nyarán a kínai éra alatt Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli konkrét tárgyalásokat folytatott a szerződtetéséről, de végül a Chelsea lett a befutó, amely 66 millió eurót fizetett érte a Real Madridnak. Végül a Milan a sikertelen transzfert követően André Silvát és Nikola Kalinicot szerződtette csatárposztra.

Morata az aktuális szezonban alapembernek számít az Atléticóban és 26 meccsen 10 alkalommal volt eredményes illetve 2 gólpasszt osztott ki a bajnokságban, míg a kupában 4 meccsen 2 találat és 1 assziszt fűződik a nevéhez.