Az Eger idén is döntőket játszana

eger2017092101

A klub felkerült a vízilabda világtérképére, a vezetés azt várja a stabil háttérrel készülő csapattól, hogy a hazai bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is döntőt játsszon – mondta a ZF-Eger ügyvezető elnöke a csütörtöki egri sajtótájékoztatón.

eger2017092101

Fotó: Lénárt Márton / egrivizilabda.hu

Bárány Attila klubelnök bejelentette, néhányan távoztak tőlük, de közben három játékost igazoltak: a szerb Marko Avramovic az FTC-től, Strahinja Rasovic a Barcelonetától, a görög Angelosz Vlahopulosz pedig a Posillipótól érkezett. Ők mindhárman nemzeti válogatottjuk erősségei. A klubelnök szerint minden évben saját utánpótlásukból – itthon példa nélküli mértékben – építenek be fiatalokat is a csapatba.

“Célunk, hogy az egyre erősödő mezőnyben mindenhol döntőt tudjunk játszani”

– szögezte le.

Arról is szót ejtett, hogy a pénzügyi háttér a ZF Hungária Kft-nek, az önkormányzatnak és most már a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően stabil, így az edzőknek és a játékosoknak csak azzal kell foglalkozniuk, ami a dolguk.
Dabrowski Norbert vezetőedző azt mondta: Egerben az a közönség elvárása, hogy minden meccset megnyerjenek. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy mióta a csapathoz érkezett, a játékosállomány több mint fele kicserélődött.
A vezetőedző visszautalt arra, májusban hitt abban, hogy BL döntőt tudnak játszani, és fájdalmas volt, hogy ez nem sikerült. Az Eger a budapesti Final Six elődöntőjében kikapott a későbbi győztes Szolnoktól, majd a bronzmérkőzésen alulmaradt az olasz Pro Reccóval szemben.
“Nyáron jöttem rá, hogy a +kudarccal+ egy új korszak kezdődött. Bizakodó vagyok a mostani csapatot illetően”- tette hozzá.
A három újonnan igazolt játékost Branislav Mitrovic, az egriek csapatkapitánya mutatta be. Azt mondta: Avramoviccsal összenőtt a pályafutásuk, amely még a jugoszláv korosztályos válogatottnál kezdődött, Rasovicot a szerb válogatott ígéretének nevezte, Vlahopulosz pedig szerinte az ismét csúcsra jutott görög válogatott legjobbjai közé tartozik.
A szerb nemzeti válogatottal már mindent elért Mitrovic kijelentette: klubszinten még vannak komoly céljai, szeretne magyar bajnoki címet szerezni, illetve BL-győzelmet ünnepelni.
Habis László, Eger polgármestere emlékeztetett rá, hogy a megyeszékhely önkormányzata stabil és megbízható partner, a ZF Hungária Kft-vel közösen gyakorlatilag a fő szponzora a klubnak.

(MTI-vizipolo.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS