Az egyik legmegindítóbb történet az olimpián egy magyar pólósé

Gyõr, 2016. január 3.
Tóth Márton (b) és az olasz Francesco Di Fulvio a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Olaszország mérkõzésén a gyõri Aqua sportközpontban 2016. január 3-án.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Nem játszott Rióban a szerbek ellen. Sőt, nem is fog vízbe ugrani az ötkarikás játékokon, mégis, amit tett a legnagyobbak közé emeli.

Gyõr, 2016. január 3. Tóth Márton (b) és az olasz Francesco Di Fulvio a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Olaszország mérkõzésén a gyõri Aqua sportközpontban 2016. január 3-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Tóth Márton a riói olimpiára készülő bő olimpiai keretben ott volt, de az ötkarikás játékokon szereplő 13-as csapatból kimaradt. Benedek Tibor azonban mégis egy igen fontos és szokatlan feladattal bízta meg az Eb ezüstérmes pólóst. Mégpedig, hogy maradjon a csapattal – eddzen velük – és kísérje el azt Rióba, ezzel a felkészülést tovább segítve és a remélt sikeres szereplést. Tóth Márton zokszó nélkül teljesítette a kapitány kérését. Ott volt a BENU Kupán, a szerbek elleni belgrádi felkészülési mérkőzésen és a baraui edzőtáborban is. Nem kell mondanunk, Marcinak nagyon jó szezonja volt és a válogatottban is jól ment neki a játék, de Kis Gábor és Hárai Balázs mellett igen nehéz volt a dolga bekerülni a csapatba.

A pólós ott volt az olimpiai nyitótalálkozóján, a szerb-magyar meccset a helyszínen nézte végig, majd ezután utazott haza, mintegy teljesítve a “küldetést”. A teljesítményért nem jár érem, de egy hatalmas köszönet és tisztelt mindenképpen kijár a pólósnak.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS